Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Česko trápi epidémia chrípky: Zabila šesť ľudí, blíži sa k vrcholu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Epidémia chrípky v Českej republike by čoskoro mohla kulminovať. Počet pacientov s akútnym respiračným infekčným ochorením sa v uplynulom týždni podľa epidemiólogov zvýšil vo všetkých krajoch ČR s výnimkou Libereckého.

Chrípka si v ČR vyžiadala už životy šiestich pacientov. Ťažký priebeh malo ochorenie u celkove 52 ľudí, vyplýva z informácií, ktoré zverejnili dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na šéfku národného referenčného laboratória pre chrípku Martinu Havlíčkovú. Podľa jej názoru by epidémia mohla kulminovať v ostávajúcich dňoch tohto alebo na začiatku budúceho týždňa.

Chorobnosť, ktorá na sklonku januára a na začiatku februára činila 1850 prípadov/100.000 obyvateľov sa v šiestom týždni roka 2015 zvýšila na 2020 prípadov/100.000 obyvateľov, čo predstavovalo deväťpercentný nárast, pričom chorobnosť na chrípku sa v rovnakom týždni zvýšila o 57,1 percenta. Ochorenie spôsobuje chrípkový vírus typu A/H3N2, iba ojedinelo sa vyskytli prípady ochorenia, označovaného zo zdravotníckeho hľadiska nesprávnym termínom prasacia chrípka, spôsobené inými vírusmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu