Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalší šok pre Slovákov! Po zubnom befite ruší zdravotná poisťovňa aj ďalšie výhody: Na TOTO už viac nebudete mať nárok

Zubár Zobraziť galériu (2)
Zubár (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zubný benefit zrejme nebude jediné o čo Slováci prídu. Zdravotná poisťovňa Dôvera totiž na svojom webe upozorňuje na rušenie aj ďalších výhod, ktoré doteraz ich poistenci mali. Na toto už viac nebudú mať nárok.

Zdravotná poisťovňa Dôvera okrem obľúbeného zubného benefitu ruší aj ďalšie výhody, ktoré doteraz mali ich poistenci. Podľa informácií na ich webe už pacienti nebudú mať nárok ani na príspevok na vyšetrenie u nezazmluvneného zubného lekára.

Tlačová konferencia strany SaS na tému Zrušenie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Doklady z aprílových ošetrení u nezmluvného zubára môžete doložiť ešte do 30. mája," informuje o tom zdravotná poisťovňa s tým, že pokiaľ si nechcete zdravotnú starostlivosť hradiť v plnej miere, môžete využiť sieť dvetisíc zazmluvnených zubných lekárov. Táto zmena sa týka len zubných lekárov. Príspevok na nezazmluvneného odborného lekára bude v Dôvera aj naďalej pokračovať.

Ďalším benefitom, na ktorý môžu poistenci Dôvery zabudnúť, je aj služba Sprievodca rodiča. "Služba Sprievodca rodiča bola určená pre rodičov detí do 3 rokov. Keďže patrila medzi najmenej využívané, rozhodli sme sa, že ľudské a finančné zdroje, ktoré venujeme jej zabezpečeniu, radšej presmerujeme na posilnenie iných služieb. Rodičov, ktorí túto službu využívali, budeme kontaktovať, aby vedeli všetko potrebné," skonštatovala zdravotná poisťovňa Dôvera.

Ďalší šok pre Slovákov!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zrušenie daných benefitov ich veľmi mrzí. Stále však majú v ponuke viac ako 50 výhod, ktoré môžu poistenci využívať. Okrem toho pripravujú aj ďalšie novinky. "Zrušenie uvedených benefitov nás mrzí. Spolu s ďalšími opatreniami ide o snahu nájsť dostatok finančných zdrojov na zachovanie súčasnej kvality a rozsahu poskytovanej zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Inými slovami, tento krok nám umožní presmerovať do platieb za inú zdravotnú starostlivosť približne 20 miliónov eur," dodala zdravotná poisťovňa.

Viac o téme: ZubyLekárPoisťovňaDôveraZubný benefit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu