Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Súd dosiahol verdikt ohľadom tragickej nehody z roku 2018! Za mreže putujú zamestnanci železníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Ruhan Yalcin/DHA-Depo Photos via AP)

ISTANBUL - Turecký súd vo štvrtok odsúdil deväť zamestnancov štátnych železníc na osem až 17 a pol roka väzenia za "spôsobenie smrti a zranenia z nedbanlivosti" v súvislosti s tragickou nehodou z roku 2018. Správu sme prevzali z tlačovej agentúry DPA.

Najvyšší trest dostal vtedajší regionálny riaditeľ tureckých štátnych železníc - 17 a pol roka za mrežami. Osobný vlak sa vykoľajil v júli 2018 v provincii Tekirdag, približne 110 kilometrov západne od Istanbulu. Medzi 25 mŕtvymi bolo sedem detí a 340 osôb utrpelo zranenia. Súdených bolo 13 ľudí, z nich štyria boli vo štvrtok oslobodení.

Rodiny obetí žiadajú, aby boli obvinení aj vysokí štátni úradníci

Podľa znaleckého posudku bol prevádzkovateľ železníc zodpovedný za to, že neprijal technické opatrenia vrátane pozemnej podpory proti nepriaznivým poveternostným podmienkam alebo záplavám. V čase vykoľajenia bol v oblasti hlásený silný dážď. Rodiny obetí žiadajú, aby boli obvinení aj vysokí štátni úradníci. Medzi politikmi v súdnej sieni, ktorí sledovali proces, bol aj líder hlavnej opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP) Özgür Özel.

Viac o téme: ŽeleznicePolícia TureckoVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu