Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia boli zúfalí: Znetvoreného chlapca (1) na FOTO šikanovali, pomohol mu Facebook!

Colby Ramos-Francis Zobraziť galériu (4)
Colby Ramos-Francis (Zdroj: YouTube)

CORSHAM - Nebyť doktora Miltona Wanera, 17-mesačný chlapec by sa možno doteraz trápil. Operácia, na ktorú sa pripravuje tím britských lekárov, mu môže zachrániť život. Narodil sa totiž so smrteľne nebezpečným znamienkom pri oku.

Keď sa malý Colby narodil, na pravom viečku mal len malé znamienko v tvare jahody, ale postupne sa rozrástlo na veľký cibuľovitý nádor, ktorý mu znemožňoval videnie. Navyše, kvôli nádoru sa stal terčom posmechu a šikanovania.

„Dostali sme sa do bodu, keď sme potrebovali pomoc. Colby bol šikanovaný deťmi i dospelými,“ povedala chlapcova mama Aimee Ramos-Price. „Často sedával a dotýkal sa seba aj mňa. Porovnával sa so mnou a vedel, že je iný ako ostatní,“ dodala.

Rodičia boli zúfalí: Znetvoreného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Lekári v Bristole rodine najprv povedali, že operácia bude možná, až keď chlapec podrastie a zatiaľ mu len predpisovali lieky na znižovanie množstva krvných ciev. To však neprinášalo žiadne výsledky. Colby dokonca niekedy z nádoru krvácal. Vtedy jeho otec začal zdieľať príbeh svojho synčeka na Facebooku v skupine, ktorú tvorili rodičia detí s podobnými problematickými znamienkami. Tam si jeho príbeh všimol doktor Milton Waner, riaditeľ newyorského inštitútu materských znamienok z nemocnice Lenox Hill.

Colby s rodičmi
Zobraziť galériu (4)
Colby s rodičmi  (Zdroj: YouTube)

„Dieťa malo masívny hemangióm, ktorý ho znetvoroval a vyzeralo to aj tak, že mu blokuje nielen zrak, ale aj spojenie medzi okom a mozgom, ktoré sa stále vyvíja. Batoľa riskovalo, že na pravé oko oslepne,“ komentoval prípad Milton Waner. Ten chlapcovi sprostredkoval operáciu u špičkového plastického chirurga Thomasa Roma, zakladateľa nadácie na pomoc malým deťom, ktoré potrebujú plastickú operáciu tváre. Vďační rodičia sú presvedčení, že chlapec je teraz v tých najlepších rukách, informoval spravodajský portál Nydailynews.com.


Colbyho vďaka Facebooku a šťastnej náhode čaká dôležitá operácia
Zobraziť galériu (4)
Colbyho vďaka Facebooku a šťastnej náhode čaká dôležitá operácia  (Zdroj: YouTube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu