Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Profesor (67) vzal plačúce dieťa študentky počas prednášky: Dostáva zamilované listy!

Profesorovi záleží na vzdelávaní študentov Zobraziť galériu (2)
Profesorovi záleží na vzdelávaní študentov (Zdroj: imgur)

JERUZALEM - Izraelský profesor Sydney Engelberg vzal počas prednášky do náručia plačúce batoľa svojej študentky a upokojil ho. Prednášku však neprerušil a mladá mama nemusela odísť z posluchárne. Okamžite si získal srdcia študentov i rodičov z celého sveta a fotografia s batoľaťom rozprúdila debaty o materstve a vzdelávaní.

Fotografia šesťdesiatsedemročného profesora z Hebrejskej univerzity, ktorý drží na rukách batoľa svojej študentky, doslova zhypnotizovala internet. Keď začalo dieťa v modrých dupačkách v miestnosti plnej študentov usedavo plakať, zobral ho bez slova na ruky, upokojil a prednášal ďalej, akoby sa nič nestalo. Rodičia zo všetkých končín ho pre toto gesto chvália a milú fotografiu prostredníctvom sociálnych sietí s hrdosťou zdieľajú.

VIDEO Otec s kamerou nachytal svoje batoľatá: Nechcelo sa im spať, pripravili prekvapenie!

Ľudia potrebujú pozitívny príklad

Profesora Sydneyho Engelberga oslavujú ako hrdinu feministiek. „Dostáva zamilované listy,“ prezradila profesorova pobavená manželka, ktorej manžel pri výchove detí vždy pomáhal. Okrem toho sa mu snažia dovolať redaktori z rádií a televízií. Ľudia profesora vynášajú do nebies a zhodujú sa na tom, že profesorovi naozaj záleží na vzdelávaní svojich študentov.

Ako uvádza portál Yahoo.com, profesor svojim študentkám umožňuje priviesť na prednášku aj svoje dieťa, dokonca ho nadojčiť, ak je to potrebné. „Vzdelanie pre mňa nie je len odovzdávanie obsahu, ale aj hodnôt,“ povedal profesor psychológie a dodal, že niet lepšieho spôsobu, ako ukázať študentom pozitívny príklad a modelovú rolu. 

Profesor (67) vzal plačúce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: imgur)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu