Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť kvôli internetovej šikane: Krásku (†15) so smutným osudom našli mŕtvu!

Amanda sa pomoci nedočkala Zobraziť galériu (2)
Amanda sa pomoci nedočkala (Zdroj: YouTube)

VANCOUVER - Šikana sa neraz končí smrťou obete. To bohužiaľ platí aj o kanadskej tínedžerke, ktorú spolužiaci obťažovali na internete. Amanda Toddová nedávno zverejnila prosbu o pomoc s tým, že je úplne sama a trpí depresiami. Krátko nato svoj boj s krutými tínedžermi vzdala a zabila sa.

Dievčinu našli mŕtvu minulú stredu, len necelý mesiac pred jej šestnástimi narodeninami. Nezvládla už totiž bolesť a trápenie, ktorému bola dlhodobo vystavená zo strany spolužiakov. Tí ju bili v škole a terorizovali na webe.

Všetko začalo v momente, keď Amanda ukázala kamarátovi cez webkameru svoje prsia. Po čase niekto z týchto záberov spravil fotografiu a nechal ju kolovať na internete. Atraktívnej školáčke sa postupne ozvali stovky mužov, ktorí sa s ňou chceli vyspať. Psychický tlak bol tak veľký, že sa vrhla na alkohol a drogy. Trpela záchvatmi paniky, úzkosťami a depresiami. Neskôr kvôli tomu zmenila školu, čo však bohužiaľ nepomohlo a šikanovanie pokračovalo aj tam. Tínedžerka si v zúfalstve začala ubližovať.

Krátko pred smrťou umiestnila na Youtube video, v ktorom si vyliala srdce. Pomocou odkazov na kúskoch papiera hovorí o tom, že sa jej všetci obrátili chrbtom, a že sa jej už nechce žiť. O niekoľko dní neskôr sa zabila.

"Je to strašné, všetci sme v šoku a nevieme sa z toho spamätať," uviedol riaditeľ školy, ktorú Amanda navštevovala, Paul McNaughton. Tomu sa dievčina pár týždňov pred smrťou zverila, že prežíva ťažké obdobie, čo sa odrazilo aj na jej prospechu a dochádzke. Pravdou je, že ani on ani jej rodina jej nedokázali pomôcť.

Samovražda kvôli šikane

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu