Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Učiteľ sa pridal k šikane: Žiaka vláčili po zemi, do úst mu vopchali ponožku!

Chlapec sa na istý čas ocitol aj na učiteľových kolenách Zobraziť galériu (2)
Chlapec sa na istý čas ocitol aj na učiteľových kolenách (Zdroj: YouTube)

GIG HARBOR - Šokujúce zábery zo strednej školy v americkom štáte Washington odhalili šikanu trinásťročného žiaka, do ktorej sa zapojil aj samotný učiteľ. Rodičia chlapca sú pobúrení trestom, ktorí mu nadriadení udelili. Namiesto okamžitého vyhadzovu ho totiž len na desať dní suspendovali.

Video zachytáva spolužiakov chlapca, ako ho ťahajú za ruky a nohy po dlážke, pričom do úst mu vopchali ponožku, aby nemohol privolať pomoc. Potom mu po nohách kreslia fixkou, zakrývajú tvár vankúšom a blokujú stoličkou, aby nemohol ujsť. Ostatní školáci posedávajú okolo a na celej situácii sa dobre zabávajú.

Učiteľ sa pridal k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Potom sa v triede objavil učiteľ John Rosi. Ten však namiesto toho, aby chudákovi pomohol, zapojil sa nepochopiteľne do šikany aj on. Sadol si na stoličku a čakal, kým mu chlapca položia na nohy. Ten sa po chvíli bezmocne skotúľal na zem.

Keď sa o videu dozvedeli rodičia šikanovaného tínedžera, zostali ako obarení. "Keď syna vyložím ráno pred školou, očakávam, že sa tam o neho postarajú. Očividne tomu tak nie je," povedala matka Karla Kinneyová.

Rosi úradom, ktoré prípad vyšetrujú, povedal, že incident nepovažuje za šikanovanie. "Môžem zodpovedne prehlásiť, že v danom čase som naozaj veril, že žiadnemu z detí nehrozilo ublíženie na zdraví. Nebola to šikana, len neškodné detské srandovanie," bránil sa. V súčasnosti už opäť vyučuje.

Kinneyová je rozhorčená a nechápe, že pedagóga nevyhodili. "Myslím, si že niekto, kto dovolí, aby sa také niečo stalo a dokonca sa sám zapojí, nemá v triede čo hľadať," dodala. Jej syna nepríjemný zážitok tak traumatizoval, že musí chodiť na terapiu.

Učiteľ sa zapojil do šikany

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu