Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kráľovná amfetamínov údajne predala okolo 300 tisíc tabletiek

ilustračné foto
ilustračné foto

BOGOTA - Kolumbia vydala na trestné stíhanie do Spojených štátov ženu prezývanú Kráľovná amfetamínov, figurujúcu v prvej desiatke najhľadanejších žien na zozname Interpolu.

Beatriz Elene Henao (45) hrozia v USA obvinenia súvisiace s obchodovaním s drogami. Má mať na svedomí prepašovanie veľkého množstva amfetamínov do Spojených štátov, Španielska a Holandska.

Podľa polície dokázala absolventka politológie bez problémov predávať drogy do zahraničia vďaka znalosti angličtiny, nemčiny, holandčiny a španielčiny. Mala byť spojená s kolumbijským drogovým gangom vedeným bratmi Javierom Antoniom a Luisom Enriquom Calle Sernovcami.

Beatriz Henao predala podľa polície približne 300.000 tabletiek amfetamínu. Spolu s najmenej jedným ďalším členom jej rodiny mali byť významnými hráčmi na medzinárodnom trhu s drogami. Dvaja z jej synov sú vo väzení - jeden za vraždu v Španielsku, druhý za obchodovanie s drogami v Holandsku.

Zatknutá žena predstúpi spolu s ďalšími dvoma členmi gangu pred súd v New Yorku, kde má byť obžalovaná z obchodovania s drogami a prania špinavých peňazí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu