Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čech, ktorého chytili s kilom amfetamínu, mal asi komplicov

BRATISLAVA - Český občan, ktorého v utorok zadržali colníci s kilogramom amfetamínu, mal na Slovensku podľa polície komplicov. Policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová dnes potvrdila, že vyšetrovatelia v prípade obvinili aj dvoch mužov z Komárna. Čecha dnes poslal súd do väzby, o dvojici Slovákov ešte musí rozhodnúť. V prípade dokázania viny hrozí trojici až 25-ročné väzenie.

O vzatí českého občana do väzby rozhodol dnes podľa hovorcu Krajského súdu v Bratislave Pavla Adamčiaka prvostupňový súd. Dôvodom boli obavy, že sa bude vyhýbať trestnému stíhaniu a pokračovať v trestnej činnosti.

"Po rozhodnutí Okresného súdu Bratislava I sa obvinený nevyjadril, na podanie sťažnosti voči rozhodnutiu prvostupňového súdu začala plynúť trojdňová lehota," vyhlásil Adamčiak. Kilogram amfetamínu predstavoval druhé najväčšie množstvo tejto drogy zadržanej na Slovensku.

Colníci ho zaistili u 35-ročného občana Česka na železničnej stanici na najväčšom sídlisku na Slovensku v Petržalke; amfetamínovú pastu s prímesou kofeínu prenášal údajne v plastovej nádobke. Colníci pôvodne uviedli, že českému občanovi hrozí väzenie maximálne 20 rokov, polícia dnes po vznesení obvinenia spresnila, že mužovi hrozí 25 rokov za mrežami. O dva dni na to chytili policajti pri domovej prehliadke súkromného objektu v Komárne 40-ročného a 34-ročného muža. V

yšetrovateľ dvojicu obvinil z rovnakého činu ako českého občana, a to z výroby, držania a obchodovania s drogami; pre prokurátora spracoval podnet na ich vzatie do väzby. Český občan bol podľa internetového portálu Aktuálne.sk v minulosti údajným mecenášom hokejového klubu v Kolíne, ktorý hrá nižšiu súťaž. Kolínsky klub sa však od muža neskôr dištancoval.

Colníci odhadli, že droga, ktorú mal podľa nich v batožine, by mala na čiernom trhu hodnotu 75.000 až 300.000 eur (2,26 milióna až 9,04 milióna Sk), podľa Kurucovej by to bolo maximálne 223.260 eur (6,73 milióna Sk). Doteraz najväčšie množstvo amfetamínu zaistili colníci pred tromi rokmi.

Sedem kilogramov tejto drogy za približne 10,8 milióna korún (podľa konverzného kurzu 358.494 eur) objavili v aute na hraničnom priechode s Maďarskom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu