Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Airbus pristál s horiacimi pneumatikami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CANBERRA - Obrie lietadlo Airbus A380 austrálskej leteckej spoločnosti Quantas musel pristáť v Sydney s dvoma vážne poškodenými kolesami podvozku. Stroj zostal stáť na dráhe a všetkých 244 cestujúcich muselo byť do letiskovej haly odvezených v autobusoch, napísala agentúra AP.

Nehoda sa stala len deň potom, čo sa iné lietadlo spoločnosti muselo kvôli poruche motora krátko po štarte vrátiť späť na letisko.

Hovorkyňa spoločnosti potvrdila, že boli poškodené dve pneumatiky pod ľavým krídlom stroja. "Ide o prvý prípad, kedy sa niečo také stalo jednému z našich lietadiel A380," dodala hovorkyňa, podľa ktorej sa teraz technici snaží nájsť príčinu nehody.

Podľa očitých svedkov pri pristátí pneumatiky explodovali, bol počuť obrovský hluk a z poškodeného podvozku šľahali plamene. Žiadny z cestujúcich ale nebol pri nehode zranený.

V stredu sa muselo lietadlo Boeing 747 spoločnosti Quantas s 414 ľuďmi na palube kvôli poruche motora vrátiť späť na letisko 45 minút potom, čo vzlietol. Podľa hovorkyne spoločnosti ale nie je medzi oboma incidentmi žiadna spojitosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu