Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúci omyl lekárov! Povedali jej, že je tehotná: Napokon si vypočula krutú diagnózu

Emma Colledge porazila rakovinu. Zobraziť galériu (3)
Emma Colledge porazila rakovinu. (Zdroj: Teenage Cancer Trust)

DURHAM - Má za sebou lekársku odyseu a až neskôr si uvedomila, čo sa vlastne deje: Emma Colledge (24) z anglického mesta Durham mala plynatosť a musela chodiť častejšie na toaletu. Jeden z lekárov dokonca diagnostikoval tehotenstvo. Nakoniec z toho bola rakovina.

Až keď išla po niekoľkých mesiacoch so silnými bolesťami do nemocnice, lekári jej v roku 2022 objavili 30 centimetrový nádor na vaječníkoch. V bruchu sa to už žiaľ rozšírilo, čo bola zlá správa.

archívne video

Pravdivý príbeh: Smrť manžela ma posunula vpred (Zdroj: Plnielanu.sk)

„Keď mi diagnostikovali diagnózu, premýšľala som, či sa dožijem svojich 24. narodenín, alebo či zajtra zomriem,“ povedala Emma pre Durham Magazine. "Ale mám veľmi silnú vôľu. Som tvrdohlavá a povedala som si, že ešte nie je čas odísť a postarám sa o to."

Emma Colledge porazila rakovinu.
Zobraziť galériu (3)
Emma Colledge porazila rakovinu.  (Zdroj: Teenage Cancer Trust)

Na operácii viac ako 14 hodín

Potom začala bojovať a to s podporou lekárov: Počas päť a pol hodinovej operácie jej lekári odstránili vaječníky aj nádor. V neskoršom deväťhodinovom zákroku sa odstránilo aj slepé črevo, slezina a časť čreva.

„Pár dní po operácii som lekárov prekvapila tým, že som vstala a prešla som sa. Bola som odhodlaná získať späť svoj život," povedala Emma.

Chemoterapia sa potom začala na onkologickom oddelení pre mladých pacientov vo Freeman Hospital v Newcastli. Absolvovala šesť kôl intenzívnej liečby. Pred rokom dostala dobrú správu: Nové testy ukázali, že rakovina bola úplne odstránená.

Emma Colledge porazila rakovinu.
Zobraziť galériu (3)
Emma Colledge porazila rakovinu.  (Zdroj: Teenage Cancer Trust)

Emma chce zverejnením svojho osudu varovať ostatné ženy pred rakovinou vaječníkov. Pretože znova a znova si vygooglila svoje príznaky. Dočítala sa, že postihnuté sú len ženy nad 50 rokov a preto takýto nádor vylúčila.

Emma sa teraz vracia do práce a rada chodí na prechádzky a bicyklovanie. Dostala späť svoj život. Presne ako plánovala.


 

Viac o téme: RakovinaTehotenstvo Anglicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu