Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zdrvujúce tvrdenie profesora onkológie: Šéf Kremľa Putin vykazuje známky nádoru na mozgu

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - O zdravotnom stave Vladimira Putina sa špekuluje veľa. Názory na to, čo Putinovi vlastne chýba, sa značne líšia. Profesor onkológie nedávno uviedol, že Putin môže trpieť nádorom na mozgu.

O zdravotnom stave Vladimira Putina sa špekuluje už roky. Povráva sa, že trpí rakovinou, Parkinsonovou chorobou či inými zdravotnými komplikáciami. Nezávislé ruské médiá dokonca tvrdia, že Putin by bez svojich onkológov nikdy necestoval. Neexistujú však o tom žiadne dôkazy.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 767 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Profesor tvrdí: Vladimir Putin vykazuje známky mozgového nádoru

Napriek tomu Angus Dalgleish, profesor onkológie na Univerzite svätého Juraja v Londýne, tvrdí, že Vladimir Putin môže mať rakovinu. Už počas prejavu v roku 2022 podľa britského "Express" o ruskom prezidentovi povedal: "Keď sa naňho pozerám pred dvomi-tromi rokmi a teraz. Zmenilo sa jeho správanie, jeho kognitívne problémy vyvolávajú v mojej mysli otázku, či má nádor na mozgu.“

Zmätok ohľadom zdravotného stavu Vladimíra Putina po záchvatoch trasenia

Pre jeho teóriu však neexistujú žiadne dôkazy. Putin však počas svojich nedávnych vystúpení vyzeral viditeľne roztrasený a občas sa dokonca musel držať nábytku alebo iných predmetov, aby nespadol. Niektorí pozorovatelia vinili z triašky možné kŕče.

Bývalý šéf MI6 si istý: Niečo nie je v poriadku s Putinovým zdravím

Svoj názor na to má aj bývalý šéf MI6 Sir Richard Dearlove. V rozhovore pre LBC vysvetlil Putinov zdravotný stav: "Mám kontakty a priateľov vo východnej Európe, ktorí veria, že s ním nie je niečo zásadne v poriadku... pravdepodobne Parkinsonova choroba, ktorá má, samozrejme, rôzne formy, variácie a stupne závažnosti." Pokračuje: "Ale ak je ten muž paranoidný - a myslím si, že vražda uväzneného opozičného vodcu Alexandra Navaľného by mohla naznačovať určitú paranoju - tak je to jeden z príznakov."

Putin čoskoro zomrie? K Putinovmu stavu sa vyjadruje aj bývalý dôstojník FSB

Iní považujú Putina za smrteľne chorého. Bývalý dôstojník ruskej FSB v roku 2022 pre Mirror povedal, že Putin trpí bolesťami hlavy a jeho zrak sa „zhoršuje“. "Povedali nám, že trpí bolesťami hlavy a keď sa objaví v televízii, potrebuje kúsky papiera, na ktorých je všetko napísané veľkými písmenami, aby si mohol prečítať, čo chce povedať," povedal insider. „Neostávajú mu viac ako dva až tri roky života,“ znie zdrvujúce hodnotenie Putinovho údajne zlého zdravotného stavu exdôstojníkom.

Samotný Putin akékoľvek klebety o svojom zdravotnom stave popiera. „S ním je všetko v poriadku,“ opakovane tvrdil Kremeľ.

Viac o téme: RakovinaProfesorVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu