Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cestujúcich vlaku vo Švajčiarsku zadržiaval žiadateľ o azyl iránskeho pôvodu, polícia ho zabila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

ŽENEVA - Ozbrojený muž, ktorý vo štvrtok večer vo Švajčiarsku zadržiaval ako rukojemníkov 14 cestujúcich vlaku, bol 32-ročný žiadateľ o azyl iránskej národnosti.Na tlačovej konferencii o tom informoval švajčiarsky generálny prokurátor Eric Kaltenrieder. Motív činu je stále nejasný. Muž bol pri zásahu polície smrteľne postrelený, informovala v piatok agentúra AFP.

Ako v noci na piatok informoval spravodajský web 24 Heures, asi štyri hodiny trvajúca rukojemnícka dráma sa odohrala na stanici mesta Essert-Sous-Champvent ležiaceho asi šesť kilometrov od Yverdonu.

Výbušniny ako odpútanie pozornosti

Podľa švajčiarskych médií bol páchateľ ozbrojený nožom a sekerou. Polícia sa s ním pokúšala vyjednávať, prizvala si na to aj tlmočníka. Záchranné zložky zasiahli, keď sa páchateľ nakrátko vzdialil od rukojemníkov. Na odpútanie útočníkovej pozornosti boli použité výbušniny. Muž následne zaútočil na jedného z policajtov sekerou. Policajt útočníka zastrelil.Samotní cestujúci z incidentu vyviazli bez zranení.Médiá dodali, že polícia po nahlásení incidentu cestujúcimi vlaku vyslala na stanicu Essert-Sous-Champvent posily a celý areál pre verejnosť uzavrela.

Švajčiarska polícia zabila muža, ktorý ako rukojemníkov vzal cestujúcich vlaku

Švajčiarska polícia vo štvrtok večer zneškodnila ozbrojeného muža, ktorý vzal ako rukojemníkov skupinu cestujúcich vo vlaku premávajúcom medzi mestami Yverdon a Sainte-Croix na východe krajiny.Ako v noci na piatok informoval spravodajský web 24 Heures, incident sa odohral na stanici mesta Essert-Sous-Champvent ležiaceho asi šesť kilometrov od Yverdonu.

Podľa švajčiarskych médií bol muž ozbrojený sekerou. Polícia sa s ním pokúšala vyjednávať. Pri neskoršom zásahu polície bol útočník "smrteľne zranený". Samotní cestujúci z incidentu vyviazli bez zranení.Médiá dodali, že polícia po nahlásení incidentu vyslala na stanicu Essert-Sous-Champvent posily a celý areál pre verejnosť uzavrela. Okolo 22.18 h miestneho času očití svedkovia zaznamenali na mieste činu výbuch. Na miesto bola vyslaná aj sanitka.Polícia neskôr na brífingu informovala, že v tejto fáze vyšetrovania motívy páchateľa nie sú známe.

Viac o téme: VlakRukojemníciPolícia Švajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu