Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nákladný vlak v Indii prešiel 70 kilometrov: V lokomotíve však chýbal rušňovodič

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Smederevac)

NAÍ DILLÍ - Indické štátne železnice nariadili vyšetrovanie po tom, čo jeden z nákladných vlakov prešiel v nedeľu viac než 70 kilometrov bez rušňovodiča. Vlak prešiel vysokou rýchlosťou cez niekoľko staníc, čo zachytili videá zdieľané na sociálnych sieťach, informovala v pondelok britská stanica BBC.

Vlak jazdil bez rušňovodiča zo stanice Kathua v regióne Džammú a Kašmír do mesta Hóšiárpur v susednom zväzovom štáte Pandžáb. Vlak sa podľa indických železníc nakoniec podarilo zastaviť a incident sa zaobišiel bez zranení. K nekontrolovanej jazde nákladného vlaku došlo v nedeľu od 7.25 h do 9.00 h miestneho času. Vlak mal 53 vozňov naložených drveným kameňom.

archívne video

Obrovské prekvapenie na bratislavskej stanici: Z vlaku vystúpili veľké svetové hviezdy! (Zdroj: Ján Zemiar)

Lokomotívu pôvodne riadil rušňovodič aj s pomocníkom. Počas medzizastávky v meste Kathua však obaja v rámci dohodnutej výmeny posádky vystúpili. Súprava sa následne dala do pohybu po koľajniciach, ktoré sa zvažovali dolu svahom a postupne nabrala rýchlosť takmer 100 kilometrov za hodinu. Predtým, než sa ju podarilo zastaviť, prešla cez päť staníc.

Indické železnice sa snažia zistiť presnú príčinu udalosti, aby sa nič podobné v budúcnosti nemohlo opakovať. Neriadený vlak sa podarilo spomaliť a následne zastaviť za pomoci drevených blokov, ktoré umiestnili na koľajnice. V priebehu incidentu preventívne uzavreli na predmetnom úseku trate všetky železničné priecestia.

Viac o téme: VlakŽeleznicaNákladný vlakIndiaBez rušňovodiča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu