Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sneženie spôsobilo problémy v doprave aj v Maďarsku: Hasiči zasahovali i v Budapešti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

BUDAPEŠŤ - Silné sneženie, ktoré postihlo Maďarsko v priebehu stredy a v noci na štvrtok, spôsobilo problémy v doprave. Hasiči museli zasahovať najmä v Budapešti a v oblasti Zadunajska. S odvolaním sa na server magyarhirlap.hu o tom informuje spravodajca v Budapešti.

Hasiči odstraňovali vyvrátené stromy a polámané konáre na viacerých cestách i diaľničných úsekoch, ale vyťahovali aj vozidlá z priekop. V stredu ich privolali v 165 prípadoch a v priebehu štvrtka zatiaľ vo vyše 100 prípadoch.

archívne video

V Bratislave nasnežilo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prevádzku budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta sneženie ovplyvnilo iba minimálne. Obe vzletové dráhy sú otvorené, avšak niektoré letecké spoje mali kratšie meškania, uviedol server infostart.hu. V Budapešti sneženie spomalilo dopravu, na cestách vo vyšších polohách hlavného mesta boli vozovky šmykľavé. Niektoré autobusové spoje a električky nejazdili. 

Nehody na diaľnici

Nehody komplikovali dopravu na diaľnici M1 pri Mosonmagyaróvári, na diaľnici M7 pri 202. kilometri smerom na Letenye, ako aj na štátnej ceste č. 3 pri Mezőkövesde a na štátnej ceste č. 53. pri Soltvadkerte. Pri meste Sárbogárd vo Fejérskej stolici vyvrátené stromy spadli na železničnú trať.

Na železničnej trati Budapešť-Győr-Hegyeshalom už niekoľko týždňov prebiehajú rekonštrukčné práce. Náhradné autobusy v oblasti mesta Tatabánya v dôsledku intenzívneho sneženia meškali, niektoré dokonca uviazli v zápche.

Viac o téme: DopravaProblémyHasičiBudapešťSneženie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu