Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Kotleba spálil vo VIDEU vlajku EÚ! Iný kandidát do europarlamentu na neho chystá trestné oznámenie

(Zdroj: Repro foto Facebook/Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko)

BRATISLAVA - Kotlebovci opäť spôsobili rozruch. Tentokrát ich predseda Marian Kotleba zverejnil video, v ktorom páli vlajku Európskej únie a hovorí, že EÚ Slovensko brutálne oklamala, keďže sľubovala európske platy a máme tu len európske príkazy a zákazy. Kotleba pritom sám kandiduje do europarlamentu. Ďalší kandidát na europoslanca za stranu SaS Miroslav Žiak pripravuje preto na Kotlebu trestné oznámenie.

Kotleba vo videu, ktoré zverejnila na oficiálnom účte strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko, tvrdí, že EÚ berie Slovákom slobodu každým rokom čoraz viac. "Namiesto spaľovacích áut na benzín a naftu nám nútia elektromobily. Namiesto mlieka a mäsa EÚ chce, aby sme jedli cvrčkov a modifikované potraviny," tvrdí Kotleba.

Kritizoval tiež aj uznanie práv pre LGBTI+ ľudí s tým, že EÚ nepodporuje tradičnú rodinu. Uviedol tiež, že Únia nahrádza „európske, pôvodné a biele“ obyvateľstvo migrantmi. "Takúto EÚ sme nechceli. Takáto EÚ potrebuje jasný odkaz, v ktorom nebude žiadne miesto na kompromis," povedal a hodil vlajku EÚ do ohňa. Po ňom sa k nemu pridávajú ďalší členovia strany a pália vlajky. Na záver videa ľudí vyzve, aby ho v eurovoľbách zvolili. "Už 20 rokov nás Únia ničí. 8. júna pošli ju do ...," znie na záver aj v popise videa.

Kandidát na europoslanca za stranu Sloboda a Solidarita Miroslav Žiak pripravuje vo veci trestné oznámenie. "Už raz bolo v tejto veci rozhodnuté pri inom recidivistovi," dodal na sociálnej sieti. Predtým spôsobili Kotlebovci rozruch aj kontroverznými billboardmi.

archívne video

Maroš Šefčovič o 20. výročí vstupu Slovenska do Európskej únie (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Viac o téme: Marian KotlebaPálenie vlajky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu