Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrozná tragédia v Česku: Električka usmrtila muža, nehoda obmedzila premávku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

OLOMOUC - V Olomouci v noci na dnes usmrtila električka muža. Jeho telo sa našlo v koľajisku, povedal krajský policajný hovorca Libor Hejtman. Podľa hovorkyne Dopravného podniku mesta Olomouca (DPMO) Anny Sýkorovej sa muž viezol pravdepodobne medzi vozňami na spojoch. Záchranári už mužovi nemohli pomôcť, zomrel na mieste. Okolnosti nehody polícia vyšetruje. Nehoda obmedzila premávku niektorých električkových liniek.

Nehoda sa stala v pondelok okolo 23:00 na Zikovej ulici. "Polícia prijala oznámenie o náleze mŕtvej osoby na električkových koľajach. Podľa doterajšieho zistenia zrejme došlo k stretu muža s električkou. Okolnosťami a príčinou nehody sa zaoberajú olomouckí kriminalisti," uviedol policajný hovorca. Doplnil, že telo muža objavil vodič nasledujúcej električky.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Podľa hovorkyne DPMO sa podľa predbežných informácií tragédia stala po tom, čo sa muž viezol medzi električkovými vozňami a spadol. "Išlo pravdepodobne o jazdu na spojoch," uviedla hovorkyňa Sýkorová. Nehoda sa podľa nej stále vyšetruje. "O 23.00 h bol vyhlásený odklon električiek číslo 3 a 5, premávka bola obnovená od 05.50 h," dodala hovorkyňa.

Smrteľná nehoda s električkou sa stala v Olomouci tiež vlani v polovici septembra. Električka tam vtedy usmrtila sedemdesiatosemročnú seniorku po tom, čo ženu pri vystupovaní zachytili dvere a vozidlo sa rozbehlo. Nehoda sa stala vo Wolkerovej ulici pri Výstavisku Flora, seniorka vystupovala z druhého vozidla električky a pritom ju zachytili dvere za nohu. Prípad polícia vyšetruje pre podozrenie z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti.

Viac o téme: TragédiaElektričkaVozneSpojOlomoucMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu