Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Suspendovaný riaditeľ baletu sa ospravedlnil za napadnutie kritičky

Štátna opera v Hannoveri
Štátna opera v Hannoveri (Zdroj: SITA/Julian Stratenschulte/dpa via AP)

BERLÍN - Baletný riaditeľ Štátnej opery v Hannoveri Marco Goecke, ktorý rozotrel psie výkaly po tvári divadelnej kritičky, sa za svoj čin verejne ospravedlnil a uviedol, že sa nechal uniesť emóciami. Informovala o tom agentúra AP.

Incident sa odohral počas prestávky sobotňajšieho predstavenia. Goecke sa s kritičkou Wiebke Hüsterovou z renomovaného denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) stretol vo foyer opery. Vytiahol pri tom "papierové vrecko plné zvieracích exkrementov a jeho obsah rozotrel po tvári" Hüsterovej, napísal FAZ.

Nemecká Štátna opera v Hannoveri následne s okamžitou platnosťou pozastavila Goeckeho pôsobenie v riaditeľskej funkcii. "Chcem sa všetkým úprimne, najmä však pani Hüsterovej, ospravedlniť za svoje konanie, ktoré v žiadnom prípade neobhajujem," napísal Goecke v utorňajšom vyhlásení.

Svoje konanie obhajoval

Dodal, že si spätne uvedomuje, že išlo o hanebný čin a že pod tlakom emócií a veľkého stresu reagoval prehnane. Zároveň sa však obhajoval tvrdením, že Hüsterová písala veľmi nepríjemné a nenávistné recenzie. Médiá by si podľa neho mali uvedomiť, ako "určité formy urážlivých a deštruktívnych správ škodia celému kultúrnemu sektoru".

Kritička ospravedlnenie odmietla

Hüsterová preto Goeckeho "ospravedlnenie" odmietla. Vo svojom vyhlásení síce - ako uviedla - vyjadruje poľutovanie nad svojím činom, ale zároveň opakuje svoje obvinenia voči nej. "Akéže je toto ospravedlnenie? Je to len vlastné ospravedlňovanie," reagovala kritička, ktorá sa už vo veci obránila na políciu v Hannoveri. Odmietla tiež Goeckeho tvrdenie, že konal v náhlom návale emócií, keďže si svoj čin vopred naplánoval a pripravil. Polícia už vo veci začala vyšetrovanie pre podozrenie z napadnutia a hanobenia inej osoby.

Viac o téme: BaletOspravedlnenieHannoverKritičkaMarco Goecke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu