Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Riaditeľ hannoverského baletu po incidente s kritičkou skončil vo funkcii

Marco Goecke
Marco Goecke (Zdroj: profimedia.sk)

HANNOVER - Štátna opera v Hannoveri s okamžitou platnosťou po vzájomnej dohode rozviazala zmluvu s baletným riaditeľom Marcom Goeckem, ktorý rozotrel psie výkaly po tvári divadelnej kritičky. Vo štvrtok to oznámila intendantka operného domu Laura Bermanová. Vedenie opery Goeckemu už v pondelok pozastavilo pôsobenie vo funkcii, pripomenula agentúra DPA.

Ako uviedla Bermanová, Goecke porušil svojím správaním mnohé zo základných princípov fungovania divadla. Budúca spolupráca po tomto "nepremyslenom útoku" by preto bola podľa jej slov len ťažko predstaviteľná.

Incident sa odohral počas prestávky sobotňajšieho predstavenia. Goecke sa s kritičkou Wiebke Hüsterovou z renomovaného denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung stretol vo foyer opery. Vytiahol pri tom "papierové vrecko plné zvieracích exkrementov a jeho obsah rozotrel po tvári" Hüsterovej. Polícia už v súvislosti s incidentom začala vyšetrovanie pre podozrenie z napadnutia a hanobenia inej osoby.

Goecke sa v utorok za svoj čin verejne ospravedlnil a uviedol, že sa nechal uniesť emóciami. Dodal, že si spätne uvedomuje, že išlo o hanebný čin a že pod tlakom emócií a veľkého stresu reagoval prehnane. Zároveň sa však obhajoval tvrdením, že Hüsterová písala veľmi nepríjemné a nenávistné recenzie. Hüsterová preto Goeckeho "ospravedlnenie" odmietla.

Viac o téme: BaletIncidentHannoverKritičkaMarco Goecke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu