Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najhoršia správa potvrdená: Po nočnom kúpaní vyplavil oceán telo krásnej Zuzky (†24)

Zuzana Zobraziť galériu (3)
Zuzana (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

BRATISLAVA/NEW JERSEY - Slovenské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo dnes úmrtie 24-ročnej Slovenky Zuzany, ktorá bola od nedele nezvestná v Atlantickom oceáne pri brehoch dovolenkového strediska Point Pleasant Beach v štáte New Jersey.

TRAGÉDIA Dráma na pláži v USA: Najhoršia obava, Slovákov stiahla vlna, oceán vyplavil telo

"Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, oceán vyplavil na breh telo, ktoré bolo stotožnené s nezvestnou osobou, po ktorej pobrežná stráž predtým vyhlásila pátranie," uviedol hovorca rezortu diplomacie Peter Susko.

Zuzana
Zobraziť galériu (3)
Zuzana  (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

Podľa regionálneho internetového servera Lavallette-Seaside Shorebeat si Zuzana išla v nedeľu skoro ráno približne o 02.30 h zaplávať spolu s 23-ročným Slovákom Tomášom.

Tomáš
Zobraziť galériu (3)
Tomáš  (Zdroj: YouTube/CBS New York, FB/Tomáš Kadlec, Zuzana Oravcová)

Podľa miestnej polície ich premohli "ťažké príbojové podmienky" sprevádzané silnými vetrami vanúcimi od severovýchodu. Slovák sa dostal na breh, Slovenke sa to nepodarilo. Pobrežná stráž spustila pátranie pomocou záchranárskych lodí a helikoptér.

Záchranári oznámili, že pátranie prerušili v nedeľu po 22.30 h miestneho času. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine v tomto nanajvýš ťažkom čase," uviedol kapitán Scott Anderson. "Prerušenie pátrania je vždy ťažké rozhodnutie a neprijímame ho ľahko."

Práca v USA

Podľa portálu nj1015.com pracovala Zuzana v jednom z obchodov na promenáde. Ona aj Tomáš boli súčasťou skupiny zahraničných študentov pracujúcich v spoločnosti Jenks v rámci programu J-1 Visa.

Jej šéfka Jessica Alongiová uviedla, že Zuzana mala na Slovensku priateľa, ktorý plánoval spolu s rodičmi cestu do New Yorku. O mladej dievčine sa vyjadrovala len v superlatívoch. Svoju prácu robila veľmi dobre, nikdy sa na nič nesťažovala a všetky úlohy vedela spraviť sama. "Bolo to sladké, sladké dievča... rozjasňovalo miestnosť," dodala s tým, že jej smrť ju zdrvila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu