Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Samovražedný odkaz: Terorista z Paríža nakrútil medzi útokmi VIDEO!

Amed Coulibaly na videu
Amed Coulibaly na videu (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Na internete sa objavilo video, na ktorom sa muž podobný teroristovi Amedymu Coulibalymu hlási ku štvrtkovej vražde parížskej policajtky a príslušnosti k Islamskému štátu. Francúzska polícia Coulibalyho zastrelila v piatok, rovnako ako na inom mieste ďalších dvoch teroristov.

Video nazvané Vojak chalifátu zachytáva Coulibalyho ako Abou Bassira Abdalláh al-Ifriqipa. Je zostrihané na niekoľko častí, pričom v každej má na sebe iné oblečenie. Úsek, v ktorom má na sebe vojenskú vestu, vznikol až po štvrtkovej vražde policajtky a pred piatkovým útokom na židovský supermarket. V rovnakej veste potom prepadol kóšer predajňu, kde ho polícia neskôr zastrelila.

Terorista na záberoch priznáva, že sa poznal s bratmi Kouachiovcami, ktorí vraždili v stredu v redakcii Charlie Hebdo, a že s nimi synchronizoval svoju činnosť. Pomohol im aj finančne. "Pomohol som tak, že som jednému z nich dal pár tisíc eur, aby mohol svoj zámer dokončiť," povedal. Taktiež sa priznal k tomu, že v stredu dal pod jedno auto v Paríži bombu, ktorá vybuchla. K takejto explózii v stredu v noci naozaj došlo - v židovskej štvrti Ville Juif.

Video sa dá chápať ako samovražedný odkaz, pretože Amed musel tušiť, že za svoje kruté činy zaplatí tou najvyššou cenou.

Amed Coulibaly - necenzúrované video

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu