Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tragédia na diaľnici v Nemecku: Vodič v protismere zapríčinil smrť 6 ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: spiegel.de)

OFFENBURG - Dvadsaťročný vodič idúci v protismere na nemeckej diaľnici A5 dnes za rannej hmly spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej zahynulo šesť ľudí, napísala agentúra DPA. Ďalších päť osôb bolo zranených, jedna vážne. Zatiaľ nie je jasné, prečo vodič prešiel do protismeru.

Nehoda sa stala okolo 06:00 SEČ neďaleko parkoviska Unditz v smere na Bazilej, asi 30 kilometrov od francúzskeho Štrasburgu. Podľa polície sa auto v protismere čelne zrazilo s dodávkovým vozidlom. Zomrel vodič idúci v protismere a päť ľudí z dodávky. Niektorí boli pri nárazoch vymrštení zo svojich vozidiel.
    
Za volantom prenajatej dodávky sedel 30-ročný muž. Vo vozidle zomreli aj dve ženy vo veku 23 a 36 rokov a dvaja muži vo veku 26 a 27 rokov.
    
Podľa polície ďalšie dva automobily nedokázali včas zabrzdiť a narazili do ostatných. Vážne sa zranila 37-ročná žena, ktorá chcela poskytnúť prvú pomoc, ale zrazil ju automobil, ktorého vodič ju v hmle prehliadol.
    
Miesto nehody podľa DPA pôsobilo ako bojové pole. Diaľnica bola v oboch smeroch do popoludňajších hodín uzavretá kvôli odpratávaniu trosiek. Na úseku dlhom približne 100 metrov boli roztrúsené časti tiel a trosiek z vrakov automobilov. Miesto upratali okolo 15:30 SEČ.
    
V Nemecku v uplynulých týždňoch zavinili vodiči idúci v protismere niekoľko smrteľných nehôd. Len v októbri si podľa DPA vyžiadali 13 mŕtvych.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu