Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zrážka troch kamiónov na D1: Zasahoval aj vrtuľník, mladý vodič (†28) neprežil

Vážna havária doobeda blokovala diaľnicu Zobraziť galériu (4)
Vážna havária doobeda blokovala diaľnicu (Zdroj: polícia)

ZAMAROVCE - Dvoch zranených a jedného mŕtveho si vyžiadala dopravná nehoda troch kamiónov, ktorá sa stala dnes ráno na diaľnici D1 pri Zamarovciach v okrese Trenčín. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

K havárii došlo dnes okolo 6:30, keď nákladné auto Mercedes s cisternou, za ktorého volantom sedel vodič (44) z Komárna, vychádzalo z čerpacej stanice. Vtedy doňho vrazilo prechádzajúce Iveco s návesom a doňho následne vozdilo MAN, ktoré riadil šofér (28) z Prievidze.

 

Zrážka troch kamiónov na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Najmladší z vodičov zrážku bohužiaľ neprežil. "Vodič MAN-u bol leteckou záchrannou službou prevezený do nemocnice, nakoľko pri nehode utrpel ťažké zranenia, na následky ktorých podľahol po štyroch hodinách od nehody," povedala pre Topky trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Vodič Iveca utrpel ľahké zranenia a muž za volantom Mercedesu sa pri nehode nezranil.

Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Vodiči Mercedesu a Iveca boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodičovi MAN-u bude odobratá krv. Škodu  na vozidlách diaľniční policajti predbežne odhadli na asi 40 tisíc eur.

 

Zrážka troch kamiónov na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

 

Do 10.30 hod. bola uzavretá diaľnica medzi Trenčínom a Dubnicou nad Váhom v smere na Žilinu. Od 10.30 hod. do 12.25 hod. bola diaľnica sprejazdnená diaľnica aspoň v jednom jazdnom pruhu. Necelú pol hodinu po obede (12.25 hod.) bola diaľnica plne prejazdná.

 

 

Zrážka troch kamiónov na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu