Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Otrasní rodičia: Ročného chlapca nechali chodiť po parapete!

Chlapec na parapete
Chlapec na parapete (Zdroj: YouTube)

STRÁŽI POD RALSKEM – Hrôzostrašná scéna ako zo zlého filmu zažili obyvatelia českej obce v Libereckom kraji. Na parapete paneláku tu balansoval bez dozoru iba rok a pol ročný chlapec. Okrem nezodpovedných rodičov čelí vyšetrovaniu aj jeden zo susedov, ktorý celú scénku natočil.

Batoľa sa prechádzalo po parapete na treťom poschodí niekoľko minút. "Keby došlo k pádu, ak by nezomrelo, určite by malo veľmi závažné traumy," povedal pre TV NOVA námestník riaditeľa záchrannej služby Jan Muchárik. Hneď ako si všimli hrôzostrašnú scénku okoloidúci sa začali zastavovať pod oknom. Najskôr sa snažila s dieťaťom hovoriť jedna z nich. Chlapec však nereagoval a stále balansoval pri okne vo výške asi desať metrov. Ďalší ľudia sa snažili zvoniť na zvončeky a upozorniť rodičov na to, že ich dieťa je na parapete. Pod oknom sa zatiaľ zoradili susedia, ktorí chceli dieťa v prípade pádu zachytiť.

Záchrana sa nakoniec objavila v okne. Matka na dieťa zavolala a zmizla s ním v byte. Celé to trvalo asi 20 minút. Podľa televízie Prima išlo o dieťa Mongolsky, ktorá prišla do Česka za prácou. Susedia prezradili, že žena necháva dieťa často doma bez dozoru. Okrem nej však polícia chce vyšetrovať aj autora videa, ktorý udalosť zachytil na kamere a zverejnil na youtube. Budú sa ho pýtať, čo pre záchranu dieťaťa urobil.

    "Video sme dostali v utorok. Zatiaľ vieme, že v byte sú na trvalý pobyt nahlásené dve ženy. Počas výsluchov zistíme, ktorá z nich mala dieťa strážiť," povedala policajná hovorkyňa Ivana Baláková, podľa ktorej vypovedať ženy ešte nemohli, keďže polícia musela povolať tlmočníka do mongolčiny.     Zábery vznikli ešte 20. júla. Evidentne podľa nich chlapček vyliezol otvoreným oknom, prešiel celú parapetu a sadol si až na konci.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu