Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mama ju nechcela pustiť von: Zviazala plachty a chcela zliezť z 5. poschodia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: google)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Bláznivý nápad skrsol v hlave len 16-ročného dievčaťa z Českých Budějovic, ktoré matka po hádke zamkla v byte a nechcela pustiť von. Tvrdohlavá tínedžerka sa cez domáce väzenie nevedela preniesť a odhodlala sa k riskantnému pokusu o útek. Z piateho poschodia chcela zliezť po posteľných prikrývkach, ktoré zviazala a vyhodila cez okno. Informoval o tom český portál novinky.cz.

Hrozivý pohľad sa v utorok naskytol obyvateľom českobudějovického sídliska Máj, kde v okne jedného z panelákov sedela dievčina s nohami spustenými dole. Zhrození svedkovia zo strachu, že sa tínedžerka pokúsi o samovraždu, zavolali políciu. „Dostali sme informáciu, že na parapete na piatom poschodí paneláku má sedieť mladá žena a hrozí, že spadne,“ povedal hovorca mestskej polície Miroslav Sup.

Keď sa muži zákona údajnej samovrahyni prihovorili, zistili, že pravda je úplne inde. Dievča sa nechystalo skočiť, ale pomocou zviazaných plachiet utiecť z bytu, v ktorom ju zamkla vlastná matka. „Dievča sedelo na okne a vedľa neho viseli zviazané rôzne textílie a zamýšľalo sa po nich spustiť dole,“ dodal hovorca. Policajtom sa nakoniec podarilo tínedžerku prehovoriť, aby sa z vyše 15 metrovej výšky po plachtách nespúšťala a vrátila sa do bytu.

Dramatickú situáciu komplikoval fakt, že matka dievčiny bola mimo mesta a muži zákona ju museli najprv nájsť a priviezť, aby byt odomkla. Dovtedy s tvrdohlavou tínedžerkou udržovali kontakt a snažili sa ju zabaviť, aby sa nerozhodla šialený nápad opäť zrealizovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu