Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dolnorakúsky premiér sa neteší z mostu Chucka Norrisa!

Chuck Norris
Chuck Norris

VIEDEŇ - Dolnorakúsky krajinský premiér Erwin Pröll má len málo porozumenia pre pomenovanie cyklomostu, ktorý čoskoro spojí Devínsku Novú Ves s dolnorakúskym Hofom, po hrdinovi akčných filmov Chuckovi Norrisovi.

"S určitosťou jestvujú lepšie mená ako meno amerického akčného hrdinu," uviedol dnes dolnorakúsky hajtman pre rakúsku tlačovú agentúru APA. Súčasne však poznamenal, že najdôležitejšie je dokončenie mostu.

Most buduje Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý chcel pri výbere jeho názvu poznať aj názor verejnosti. V internetovom hlasovaní vedie návrh Most Chucka Norrisa, čo v uplynulých dňoch rezonovalo aj vo viacerých zahraničných médiách.

Záujemcovia sa môžu do ankety zapojiť až do konca apríla, a to na internetovej stránke Bratislavského kraja, na Facebooku kraja, prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorú si bezplatne môžu stiahnuť majitelia smartfónov, ale aj mailom na adresu cyklomost@region-bsk.sk, na poštovú adresu Úrad Bratislavského samosprávneho kraja, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava alebo osobne na Úrade BSK.

Na ďalších priečkach sa podľa hlasujúcich umiestňujú doteraz názvy Most Márie Terézie, Cyklomost Devínska a Most obetí železnej opony. Medzi ďalšími návrhmi figurujú však aj Cyklomost Morava, Most Schlosshof, Most Relax, Ríšsky most, Lávka Juraja Jánošíka, Cyklomost nb.1 či Most priateľstva. Tri z názvov navrhol BSK - a to Most Márie Terézie, Most slobody a Most železnej opony.

"Teší nás záujem o cyklomost, ktorý vzbudila anketa. Most po 60 rokoch opäť spojí Rakúsko a Slovensko cez rieku Morava. Zámerom župy bolo, aby sa tento most dostal čoraz viac do povedomia ľudí, čo sa aj vďaka tejto ankete podarilo," povedal v uplynulých dňoch predseda BSK Pavol Frešo.

Podľa jeho slov sa o konečnom názve pre cyklomost rozhodne v spolupráci s dolnorakúskymi partnermi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu