Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slováci narazili na kultového hrdinu: Nikto neprejde cez Chucka Norrisa!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Tvrdá rana pre fanúšikov Chucka Norrisa! Cyklomost z bratislavskej Devínskej Novej Vsi do Rakúska, ktorý mal niesť meno herca béčkových filmov, sa bude napokon volať inak. Verejnosť dala pritom jasne najavo, že by uvítala pomenovanie po obľúbenom hrdinovi, o ktorom existuje nespočetné množstvo vtipov. Župní poslanci už dnes rozhodnú o názve, za Most Chucka Norrisa však napokon ani nebudú môcť hlasovať!

Nadšenci Chucka Norrisa môžu smútiť. Bratislavský samosprávny kraj, ktorý koncom februára tohto roku spustil na Facebooku hlasovanie o názve cyklomostu medzi Devínskou Novou Vsou a rakúskou obcou Schlosshof, napokon výsledky ankety zjavne nezohľadní.

Od prvého dňa stál názov Most Chucka Norrisa na čele s najväčším počtom hlasov, k dnešnému dňu ich má už takmer 12-tisíc. Napokon sa však BSK rozhodol pre konzervatívne pomenovanie Most slobody, ktoré v ankete do včerajšieho večera získalo 189 hlasov. Má pripomínať obete bývalého režimu, ktoré zahynuli pri pokusoch prekročiť štátnu hranicu.

Väčší počet hlasov ako Most slobody v ankete získalo až sedem ďalších názvov – Most Márie Terézie (takmer 1000), Most Pavla Demitru (368), Cyklomost Devínska (479) a ďalšie. Župní poslanci napriek tomu dostali na výber len názov Most slobody a práve dnes majú rozhodnúť o tom, či sa tak nakoniec bude volať.

V ankete o názov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)


Bratislavský župan a šéf SDKÚ Pavol Frešo tvrdí, že názov po akčnom hrdinovi je problematický, keďže by bol pomenovaný podľa žijúcej osobnosti. Už dávnejšie sme sa pritom u právnika informovali, že zákon stojí na strane kuriózneho názvu. „Podľa žijúcej osobnosti nemôže byť pomenovaná ulica, ale nie most,“ vysvetlil. Snažili sme sa k tejto veci získať vyjadrenie BSK, napriek prísľubu nám ho do konca pracovnej doby neposlali.

Oficiálne tak cyklomost s najväčšou pravdepodobnosťou meno Chucka Norrisa niesť nebude, verejnosť si už však medzičasom pracovný názov osvojila natoľko, že ho inak ani nevolá. Na mape je dokonca zaznačený ako Chuck Norris bridge.

Slováci narazili na kultového
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: mapa.zoznam.sk)


„Ľudia, nemôžete pomenovať most po Chuckovi Norrisovi, pretože nikto neprejde cez Chucka Norrisa!“ Tento vtip odznel v zábavnej šou Saturday Night Live po tom, čo sa v Amerike dozvedeli o kurióznom zámere Slovákov. Dnes sa vtip mení na realitu a ukazuje sa, že Chuck Norris je skutočne neprekonateľný.

Reakcie na názov Most Chucka Norrisa na Facebooku hovoria za všetko:

Yuri:
Akokoľvek je to uletené je to super nápad, Chuck zosobňuje nekompromisný boj za spravodlivosť, taká udalosť by sa stala svetovou senzáciou a určite by prišiel na otvorenie aj Chuck a v budúcnosti by sa stal most doslova magnetom pre turistov z celého sveta.

Pali:
Maria Terezia je fajn, ale prave preto si zasluzi viac ako cyklomost... ja osobne fandim Chuckovi Norrisovi, lebo je to skvela reklama a myslim, ze by to zvysilo popularitu a ludia by si tam isli zabicyklovat uz len kvoli nazvu... :)

Ladislav:
Čo sa mňa týka, pre mňa to bude stále Most Chucka Norrisa, môžu si ho nazvať ako chcú, svoje trápne oficiality nech si strčia!!!

Miroslav:
Most Chucka Norrisa... Inak ho ani volat nebudem!

Stano:
V noci pred otvorením ho vraj Chuck dal na rotopede...

Výstavba cyklomostu sa začala vlani v septembri a od polovice augusta tohto roka je v prevádzke. Most je postavený v historickej trase a slúži pre cyklistov, peších a záchrannú službu. Most je dôležitým spojovacím článkom regionálnej siete rakúskych a slovenských cyklotrás. Počas prípravných prác bol odhalený aj pôvodný mostný násyp ešte z čias Márie Terézie.

Cyklomost medzi Devínskou Novou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)
Cyklomost medzi Devínskou Novou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)
Cyklomost medzi Devínskou Novou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu