Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Havel oslavuje 75-tku: Párty organizuje český miliardár!

Václav Havel oslavuje životné jubileum
Václav Havel oslavuje životné jubileum

PRAHA - Český exprezident Václav Havel oslávi svoje 75. narodeniny už túto sobotu v spoločnosti približne päťsto priateľov. Nebude medzi nimi chýbať ani bývalá ministerkyňa zahraničia USA Madeleine Albrightová.

Narodeninová párty sa koná v niekoľkodňovom predstihu. "Sobotného stretnutia sa zúčastní asi 500 priateľov, medzi nimi sú napríklad Madeleine Albrightová alebo Adam Michnik (poľský disident a novinár - pozn. red.). Je pripravený aj hudobný program," uviedla Havlova tajomníčka Sabina Tančevová.

Hostiteľom oslavy sú podľa nej podnikateľ Zdeněk Bakala, ktorý financuje aj Havlovu knižnicu či Centrum súčasného umenia DOX, a predseda jeho čestnej rady Bessel Kok.

V deň narodenín bývalý prezident udelí cenu Vízia 97 Nadácia Dagmar a Václava Havlových, ktorú dostane slovenská teoretička umenia Iva Mojžišová. V priebehu októbra Havel dostane na konferencii Forum 2000 vyznamenanie od gruzínskeho prezidenta Michaila Saakašviliho. Zúčastní sa aj odhalenia pomníka bývalého amerického prezidenta Woodrowa Wilsona.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu