Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Chytili pražského divadelného fantóma: Je ním mladý Slovák!

Fantómom mal byť Milan Ujlaky
Fantómom mal byť Milan Ujlaky

BRATISLAVA/PRAHA - Neuveriteľne drzým spôsobom si prilepšoval mladík (22) zo Slovenska, žijúci v Prahe. Obchádzal totiž najlepšie miestne divadlá a vydával sa za kamaráta známych osobností. Dostával lístky, za ktoré nezaplatil a požičiaval si peniaze, ktoré nevracal.

Mladík musel byť mimoriadne presvedčivý, keďže napáchal škodu za minimálne 50-tisíc korún. Jeho systém bol jednoduchý. "V divadlách sa mladík vždy odvolal na fiktívneho známeho, ktorému má vyzdvihnúť objednané lístky, ktoré budú hradené faktúrou. K zaplateniu však nikdy nedošlo," vysvetlil policajný hovorca Tomáš Hulan.

Slovák potom lístky predával, alebo rozdával kamarátom. To však nebolo všetko. V divadlách sa cítil ako doma a začal si od personálu a hercov požičiavať sumy od 200 do 500 českých korún. Peniaze samozrejme nikdy nevrátil.

Ktovie, dokedy by mladík takto vyčíňal, keby divadlá nezačali konať. Navzájom sa varovali a do veci zaangažovali aj políciu. "Divadelného fantóma" napokon zadržali pred známym Divadlom na Vinohradoch. Muž mohol napáchať oveľa viac škody. Kriminalisti si totiž myslia, že sa činil aj mimo Prahy. 

Fantómom mal byť Milan Ujlaky. Na Slovensku je údajne známa firma a za podobné podvody už bol stíhaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu