Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výroky týždňa: Martinákovej Ježiš Mária, Ficove tajné plány a Sulíkovo nie eurovalu

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

31. august – „Keď porovnáme situáciu na Slovensku a v Nórsku, tak napriek tomu, že na Slovensku bola možno väčšia kritika, ten zásah bol profesionálnejší, bol lepší a rýchlejší.“ Minister vnútra Daniel Lipšic pri príležitosti smutného výročia šialeného vyčíňania Ľubomíra Harmana v Devínskej Novej Vsi porovnával zásah slovenskej polície s prácou nórskych kolegov na ostrove Utoya.

31. august – „Určite to nepodpíšeme. Most zavádza verejnosť. Zneužíva nedostatočnú informovanosť voličov. Bugárovci vedia, že väčšina ľudí poriadne nečítala Ústavu SR, takže podľa mňa vedome miešajú hrušky s jablkami.“ Nezávislý poslanec Igor Matovič spolu so svojimi tromi Obyčajnými ľuďmi nepodpíše podanie, ktorým chce Most-Híd napadnúť zákon o štátnom občianstve na Ústavnom súde. Podľa neho bugárovci hrajú s ľuďmi v súvislosti s dvojakým občianstvom nečistú hru.

31. august – „Ježiš Mária. Doma som si nechala kabelku. Ja už viem, kde to mám, lebo minule to odo mňa pýtali policajti a dala som si to tašky do bočného vrecka. Bože neviem.“ Bývalú kandidátku na post prezidentky a šéfku Slobodného fóra Zuzanu Martinákovú počas preventívnej akcie prichytili policajti, ako jazdí bez nálepky a nemá ani doklady o poistení. Političke sa však podarilo vyjednať s policajtmi zníženie pokuty.

1. september – „Druhý najvyšší ústavný činiteľ, ktorý prišiel z emigrácie, dnes hovorí, že chce odísť do Austrálie, a tretí najvyšší ústavný činiteľ, ktorý bol proti vzniku Slovenskej republiky, dnes v podstate sa žiadnych osláv ani nezúčastňuje.“ Šéf Smeru Robert Fico kritizoval Richarda Sulíka a Ivetu Radičovú na nádvorí Bratislavského hradu, kde položil kvety k jazdeckej soche Svätopluka a posťažoval sa, že koaliční ústavní činitelia neprejavujú dostatok náklonnosti k Slovenskej republike.

3. september – „Nechceme dehonestovať žiadne náboženstvo, rasu, nechceme nikoho pošpiňovať, nedovolíme si povedať, ktoré náboženstvo je lepšie alebo horšie... Chceme však dať jasné najavo, že v Bratislave ani na Slovensku nie je priestor pre minarety." Uviedol to podpredseda SNS Andrej Danko. Strana predloží v blízkom čase do parlamentu návrh zákona, ktorým chce dosiahnuť zákaz výstavby minaretov na Slovensku.

3. september – „Fico vyhlásil, že najlepšou voľbou pre Slovensko po voľbách v roku by bola veľká koalícia Smer-SDKÚ. Tá by poskytovala stabilitu a pevnosť.“ Tieto slová sa objavili v správe zamestnanca americkej ambasády po jeho stretnutí s Robertom Ficom. Dokument zverejnila stránka Wikileaks. So šéfom Smeru sa americký Chargé d´Affaires stretol v auguste 2009, teda rok pred parlamentnými voľbami, keď sa Fico púšťal do ostrého konfliktu práve s SDKÚ Mikuláša Dzurindu. Diplomatovi sa mal sťažovať, že Dzurinda robí chybu, keď verejne vyhlasuje, že s Ficom do vlády nepôjde.

3. september – „Slovenské obavy sú neopodstatnené, a len bránia podporiť v maďarských parlamentných voľbách normálne politické prúdy smerom k Slovensku a Maďarom žijúcim na Slovensku.“ Predseda SMK József Berényi považuje za logické, aby Maďari na Slovensku ovplyvňovali personálne obsadenie maďarskej politiky.

4. september – „Naše nie platí." Šéf parlamentu a strany SaS Richard Sulík to uviedol v súvislosti s eurovalom v diskusnej relácii Na telo. Koaličná strana SaS podľa neho nezmení rozhodnutie ohľadom eurovalu. Dodal tiež, že nie je dôvod na to, aby toto nemenné rozhodnutie SaS viedlo k položeniu vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu