Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Výroky týždňa: Fico a Madam transparentná, Galko a trkvas, Belousovová o potkanoch

Budova Národnej rady SR Zobraziť galériu (2)
Budova Národnej rady SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

18. júl – „Stále nechcem uveriť, že žijem v koalícii, kde strany majú svojich vyberačov, sú v nich financmajstri, ktorí spravujú čierne fondy.“ Povedal to líder Obyčajných ľudí Igor Matovič v rozhovore pre denník SME. Uviedol, že minister obrany Ľubomír Galko vie o úplatkoch pri štátnych zákazkách.

19. júl – „Tam racio nepomôže. Toto ma mrzí. Nie som hluchá, všetko vnímam veľmi pozorne.“ Premiérka Iveta Radičová hodnotila prvý rok vo funkcii predsedníčky vlády. Za rok na tomto poste ju mrzeli reakcie niektorých občanov. Najmä na "mýty", ktoré podľa nej často vyprodukovala opozícia. S nimi, ak sú posilnené aj emóciami, sa podľa nej ťažko bojuje.

19. júl – „Najprv som myslel, že napíšem blog. Ale za blog mi ten trkvas nestojí, stačí status.“ Takúto poznámku si „zavesil“ minister obrany Ľubomír Galko na Facebook. Tým trkvasom myslel exministra rezortu Jaroslava Bašku, s ktorým sa v ostatných dňoch doťahoval kvôli zrealizovaným plánom vlády.

20. júl – „Madam transparentná dáva od všetkého ruky preč.“ Šéf Smeru Robert Fico takto pomenoval Ivetu Radičovú. Vyjadroval sa ku kauze daňového riaditeľstva, pričom je toho názoru, že premiérka by mala vyvodiť z celej situácie aj politickú zodpovednosť, a to minimálne na úrovni daňového riaditeľstva.

20. júl – Po tomto dvore behajú potkany veľké ako ruka, ako mačky, kde sú konkrétni pracovníci, ktorí majú na starosti dohľad nad deťmi a mládežou?“ Predsedníčka parlamentného výboru pre ľudské práva Anna Belousovová viní za dramatickú situáciu medzi Oskarom Dobrovodským a neprispôsobivými susedmi v Malackách štátne orgány.

20. júl – „Spravil som chybu, za ktorú sa hanbím. To je moje najväčšie zlyhanie, ktoré som kedy spravil.“  Policajný prezident Jaroslav Spišiak považuje prekročenie rýchlosti o 33 km za svoj najväčší neúspech vo funkcii.

21. júl – „Máte studené ruky. Dám vám sako?“ Prezident Ivan Gašparovič sa prejavil ako veľký gentleman, keď počas rozhovoru ponúkol sporo odetej moderátorke Erike Judínyovej svoje sako.

21. júl – „Keď mi jedna z vás vyfajčí, tak vás pustíme." Takéto vulgárne slová mal adresovať chorvátsky colník na slovinsko-chorvátskej hranici partii mladých Slovákov. Colníci však popierajú, že by sa niečo také stalo. Chlapcov údajne dokonca vyzliekli – hľadali drogy.

22. júl – „Zas sa musíme hrať na mŕtveho chrobáka, že nič nevieme, lebo jedine toto smeruje k tým informáciám, ktoré môžeme získať a môžeme s nimi reálne pracovať a nie hovoriť, čo bude ďalej.“ Jaroslav Spišiak nechcel komentovať postup polície v prípade dolapenia hľadaného Karola Mella.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu