Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Polícia o brutálnej vražde Braňa (†37): Takto ozbrojený útočník išiel relaxovať do mesta

Nôž, ktorý zaistili policajti u Inda po Braňovej smrti Zobraziť galériu (6)
Nôž, ktorý zaistili policajti u Inda po Braňovej smrti (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Víkendová brutálna vražda otriasla celým Slovenskom. Kvôli hádke o taxík prišiel o život futbalista Braňo. Polícia na tlačovej konferencii vylúčila teroristický motív činu. Z hrdelného skutku je obvinený Ind (37) so slovenským občianstvom. Polícia zverejnila detaily šokujúceho prípadu.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave vylúčilo možnosť teroristického útoku v súvislosti s incidentom, ktorý sa stal v noci na sobotu (7.10.) na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Obvinený 37-ročný občan SR pôvodom z Indie mal nožom napadnúť dvoch mužov - 37-ročný Bratislavčan zraneniam na mieste podľahol, 33-ročného Ukrajinca previezli do nemocnice. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave prezident PZ Tibor Gašpar. 

Video z policajnej tlačovky k prípadu vraždy.

TK policia k vrazde na Hviezdoslavovom namesti

Miesto činu
Zobraziť galériu (6)
Miesto činu  (Zdroj: Foto: polícia)

Slovenský občan pôvodom Ind je kresťan

"Podobné typy útokov sa dejú na mesačnej báze v Európe. Útoky nožom sú niečo podobné ako tie motorovými vozidlami. Musím poznamenať, že to nebolo motivované terorizmom. Radi by sme vylúčili nepravdivé informácie, že tajíme nejaké informácie," povedal Gašpar. Zároveň vylúčil, že išlo o islamistu, nelegálneho migranta alebo že sa voči obvinenému vedie azylové konanie. Podotkol, že ide o kresťana, ktorý sa oženil so Slovenkou v roku 2008 a v roku 2015 mu bolo udelené štátne občianstvo SR. 

Podozrivý muž
Zobraziť galériu (6)
Podozrivý muž  (Zdroj: Foto: Facebook)

Policajti u Inda podľa krajského riaditeľa zaistili nôž a boxer.
Zobraziť galériu (6)
Policajti u Inda podľa krajského riaditeľa zaistili nôž a boxer.  (Zdroj: Foto: polícia)

VIDEO Polícia o brutálnej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Prvé hlásenie prípadu polícia zaznamenala o 02.15 hodine. Podľa slov Gašpara už po 45 minútach bola zadržaná podozrivá osoba. "Polícia koná v rámci takýchto prípadov rovnako bez ohľadu na to, akej národnosti sú," poznamenal prezident PZ. Zároveň doplnil, že dve osoby boli pod vplyvom alkoholu. Najskôr došlo medzi mužmi k ústnej nezhode, neskôr k fyzickému útoku. Riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Csaba Faragó potvrdil, že páchateľ bol pod vplyvom alkoholu s výškou 1,1 promile. "Obvinený nepoprel, že bol na mieste činu. Ďalšie informácie sú predmetom vyšetrovania," povedala vyšetrovateľka prvého oddelenia vyšetrovania odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave Ľubica Bojarová. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.


Prečítajte si aj:

Krvavý útok v centre Bratislavy: Zbytočná smrť pre hádku! Braňov vrah (†37) unikal 500 metrov


VIDEO Polícia o brutálnej
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Bratislava je bezpečná

Faragó uviedol, že bezpečnosť v Bratislave a celkovo aj na Slovensku je dostatočná. "Reagujeme na súčasnú situáciu vo svete a prijali sme viaceré opatrenia na zvýšenie ochrany obyvateľov. Slovensko môžeme hodnotiť ako bezpečnú krajinu," povedal Gašpar s tým, že špeciálne sa polícia zameriava predovšetkým na športové a spoločenské udalosti. 

Viac o téme: Vraždaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu