Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Krvavý útok v centre Bratislavy: Zbytočná smrť pre hádku! Braňov vrah (†37) unikal 500 metrov

Po krvavom incidente na Hviezdoslavovom námestí prišiel o život Branislav (†37), polícia podozrivého Inda (37) zatkla Zobraziť galériu (3)
Po krvavom incidente na Hviezdoslavovom námestí prišiel o život Branislav (†37), polícia podozrivého Inda (37) zatkla (Zdroj: Foto: futbalnet.sk, Reprofoto TV Joj)

BRATISLAVA - Otrasný prípad brutálnej vraždy otriasol celým Slovenskom. Braňo sa stal obeťou banálnej hádky o taxík. V centre Bratislavy ho podľa polície podrezal Ind, ktorý len pred dvomi rokmi získal slovenské občianstvo. Prečítajte si, ako došlo k tragédii.

Tlačová beseda polície k prípadu vraždy 

Futbalista Branislav (†37) nezvykol chodiť po nociach. Po dlhom čase sa predsa len vybral v sobotu večer s kamarátom z Ukrajiny (33) do mesta. Niekoľko minút po druhej hodine v noci chceli nastúpiť do privolaného taxíka, keď v tom došlo k neopísateľnej tragédii.

Sekundy pred tragédiou

Pri taxíku sa Ukrajinec pustil do potýčky s Indom so slovenským občianstvom. Ind (37) chcel nastúpiť do rezervovaného taxíka. Pod vplyvom alkoholu vytiahol nôž a zaútočil na Ukrajinca. Muža porezal na tvári. Kamaráta sa okamžite zastal Braňo. To sa mu, žiaľ, stalo osudným. Agresívny Ind futbalistu najprv bodal, osudnou sa mu stala rana do krku.

Braňo je v nebi

Nastala krvavá dráma, ktorá sa nedá opísať slovami. Braňo padol k zemi, na pomoc sa mu okamžite rozbehli okoloidúci. Jeden z prítomných pohotovo poskytoval ranenému futbalistovi až do príchodu záchranárov a polície prvú pomoc. Nevinnému mužovi už, žiaľ, nebolo pomoci. Na Hviezdoslavovom námestí vydýchol naposledy. 

Páchateľa dolapili

Bratislavskí taxikári dostali okamžite informáciu, aby nebrali muža tmavšej pleti v bielych nohaviach, pretože je nebezpečný a polícia po ňom pátra. Páchateľa muži zákona dolapili pri nočnom klube neďaleko Michalskej brány. Od miesta činu to bolo približne 500 metrov. Podľa našich informácií bol zadržaný Ind veľmi opitý, údajne si nepamätal, že niekoho podrezal. "Obvinený bol po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," informovala ešte v nedeľu hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková s tým, že v prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Polícia vylúčila teroristický motív činu.   

Krvavý útok v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto tv joj)

Ind čaká na svoj osud

Ako uviedol hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek, v nedeľu podal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na Okresný súd Bratislava I návrh na vzatie obvineného Nishita T. do väzby. Sudca by o návrhu mal rozhodovať v utorok.   


Prečítajte si aj:

Krvavý útok v centre Bratislavy: FOTO Páchateľom je Slovák pôvodom z Indie, hrozí mu až 20 rokov!


Ind Nishita bezprostredne po skutku nevedel, čoho sa dopustil. V cele musel triezvieť. Slovenské občianstvo získal po sobáši s manželkou Luciou, s ktorou má dve deti. Vzali sa v roku 2004, občianstvo získal pred dvomi rokmi. 

Krvavý útok v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Martin Bublavý)

Smútok za Braňom

Nebohý Branislav (†37) pôsobil ako záložník vo futbalovom klube OŠK Chorvátsky Grob. Podľa slov jeho blízkych bol nekonfliktný typ, ktorý ľuďom pomáhal. Pri bitkách nikdy neútočil, práve naopak. On bol tým, ktorý spory urovnával. 

 

Viac o téme: NôžTragédiaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu