Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Rekonštrukcia Braňovej vraždy v Bratislave: Ind ukázal na kanál, prišiel šokujúci nález

 Z vraždy obvinený Ind pri rekonštrukcii prípadu Zobraziť galériu (5)
Z vraždy obvinený Ind pri rekonštrukcii prípadu (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Pred dvomi týždňami otriasla Slovenskom brutálna vražda. Po spore o taxík prišiel cez víkend v noci v Bratislave o život futbalista Braňo († 37). Polícia viní z jeho vraždy Inda so slovenským občianstvom. Z väzby ho predviedli na miesto činu, kde došlo k rekonštrukcii. Kriminalisti sa nestačili diviť.

Nishit T. čaká na svoj ďalší osud vo väzbe, kam ho poslal sudca pre prípravné konanie. Je obvinený z Braňovej vraždy. Po skutku sa rozprúdila verejná diskusia, či mohol dostať naše občianstvo. 

Ako nás informovala Michaela Paulenová z ministerstva vnútra, Nishit sa narodil 16. mája 1980 v Indii. V roku 2004 sa v Indii zosobášil so Slovenkou Luciou. Po svadbe tam žili tri roky. Na Slovensko pricestovali v januári 2008, v marci toho istého roku Nishit požial o pobyt cudzinca v SR. V marci 2013 požiadal o slovenské občianstvo, proces trval do októbra 2013. V máji 2015 dostal vyrozumenie,  že sa stal občanom Slovenskej republiky a v júni 2015 mu bol vydaný občiansky preukaz občana SR.  

FOTO Rekonštrukcia Braňovej vraždy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

"Menovaný spĺňal všetky podmienky k udeleniu štátneho občianstva Slovenskej republiky na manželstvo so štátnou občiankou Slovenskej republiky," vysvetlila Paulenová a dodala: "Boli vyžiadané potrebné stanoviská od dotknutých štátnych orgánov a všetky náležité postupy boli dodržané. Podľa previerok menovaný Nishit T. nebol trestaný. Dňa 25. mája 2015 prevzal listinu o udelení štátneho občianstva Slovenskej republiky, a tým sa stal štátnym občanom Slovenskej republiky." Spolu s manželkou pracoval v IT spoločnosti. U nás trestaný nebol.


Prečítajte si aj:

Je rozhodnuté! Obvinený z vraždy Braňa na súde: VIDEO Eskorta kukláčov ako pri mafiánskych bossoch


Rekonštrukcia tragédie

Tragédia sa stala 7. októbra v noci na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Podľa polície mal nebodý Branislav štyri rany v oblasti hlavy. Dve na krku a dve v okolí uší. Smrteľne zranenému mužovi už, žiaľ, nedokázali svedkovia, ani privolaní záchranári pomôcť. 

FOTO Rekonštrukcia Braňovej vraždy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Martin Bublavý)

Tento týždeň sa uskutočnila previerka výpovede v súvislosti s vraždou. "Previerky sa v centre Bratislave zúčastnili policajti spoločne s obvineným Nishitom T.," napísala polícia na sociálnej sieti s tým, že previerka výpovede sa robí, ak je potrebné doplniť alebo overiť údaje dôležité pre trestné konanie, ktoré sa vzťahujú k tomu miestu.

Policajti Inda zadržali po 45 minútach od tragédie pred bratislavským nočným podnikom v blízkosti Michalskej brány. Zaistili u neho dve chladné zbrane, nôž a boxer. Na tlačovej konferencii to potvrdila polícia s tým, že nôž mohol byť použitý ako vražedná zbraň.

Nishit na mieste činu, v pozadí symbolický pomník obete
Zobraziť galériu (5)
Nishit na mieste činu, v pozadí symbolický pomník obete  (Zdroj: Foto: polícia)

Nishit išiel do mesta poriadne vyzbrojený

Pri rekonštrukcii vraždy po dvoch týždňoch za prítomnosti tlmočníka Nishit opisoval, ako došlo ku skutku. Ako informuje portál 1.pluska.sk, na Panskej ulici ukázal na kanál, do ktorého hodil nôž, keď odchádzal z miesta činu. Kriminalisti vyskakovací nôž s drevenou rúčkou teraz zaistili. Nakoľko vyšetrovanie stále prebieha, polícia sa teraz k prípadu nevyjadrila, ani k najnovšie zaistenému predmetu. Nepotvrdila, či išlo o vražednú zbraň. Nishitovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. 

 

 

 

 

 

Viac o téme: VraždaIndNishit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu