Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragický Mikuláš na cestách: Desivé nárazy stáli životy troch mladíkov (†22, 23, 24)

Tragédia v Košiciach, pri ktorej zomrel Róbert Zobraziť galériu (2)
Tragédia v Košiciach, pri ktorej zomrel Róbert (Zdroj: Foto: polícia)

KOŠICE/KOMÁRNO – Nešťastne sa skončil mikulášsky víkend na slovenských cestách. Pri dopravných nehodách zahynuli traja mladí muži – Viliam († 22), Arpád († 23) a Róbert († 24). Zarážajúce je, že všetci traja vodiči zomreli po náraze do stromu alebo oceľovej konštrukcie. Utrpeli vážne poranenia, ktorým, žiaľ, podľahli.

V nedeľu skoro ráno o 5-tej hodine za obcou Zlatná na Ostrove v okrese Komárno vodič Škody Fabie 22-ročný Viliam vošiel v protismere do priekopy a čelne narazil do stromu. „Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy povahe vozovky, v ľavotočivej zákrute sa dostal do šmyku, vozidlo narazilo do svahu, následne do pňa stromu. Auto sa roztrhlo na polovice a vodič z neho vyletel von. Následne jedna časť vozidla narazila do oplotenia blízkeho penziónu,“ informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová.

Vodič utrpel pri desivom náraze devastačné poranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Polícia prešetruje príčiny tragickej nehody ako prečin usmrtenia.

Sobotné tragédie v Košiciach

V sobotu skoro ráno o 03.45 hodine medzi obcou Malá Ida a mestom Košice – Šaca zahynul pri nehode 23-ročný Arpád z okresu Košice – okolie. „Vodič viedol osobného motorové vozidlo Citroen Xsara aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu,“ informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Arpád smeroval z Malej Idy na časť Košice – Šaca. Pri odbočke na golfové ihrisko v ľavotočivej  zákrute predbiehal auto, ktoré išlo pred ním. Po zaradení sa nezvládol riadenie. Zišiel z cesty do priekopy, kde ľavou časťou a strechou narazil do stromu. Auto sa odrazilo a prednou časťou buchlo do betónového priepustu, ktorý smeroval z cesty do lesného porastu. Na miesto dorazili okamžite privolaní záchranári. Arpád pri náraze utrpel mnohopočetné vnútorné poranenia. "Muž podľahol svojim zraneniam na mieste nehody," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel. 

„Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu dopravnej značky obmedzujúcu rýchlosť na 60 km/h a zákaz predchádzania, spôsobená škoda je sto eur. Škoda na vozidle bola vyčíslená na dvetisíc eur,“ doplnila hovorkyňa. Polícia vozidlo zaistila za účelom expertízneho skúmania.

Tragédia pri obci Malá Ida
Zobraziť galériu (2)
Tragédia pri obci Malá Ida  (Zdroj: Foto: polícia)

Ďalšia vážna nehoda sa stala tiež v sobotu na Ulici tr. KVP v Košiciach desať minút pred pol ôsmou v smere na Luník IX. 24-ročný Róbert z Košíc šoféroval Ford Fiestu, pričom neprispôsobil rýchlosť auta svojim schopnostiam a v mierne pravotočivej zákrute vyšiel mimo vozovku na trávnik. Potom s vozidlom narazil do oceľovej konštrukcie reklamného pútača a niekoľkokrát sa prevrátil. Mladíka z vozidla vymrštilo. Na miesto dorazili privolaní záchranári. "Muž bol v bezvedomí, s poranením hlavy a na umelej pľúcnej ventilácii sme ho previezli do košickej nemocnice," informoval Chmel. Po prevoze do nemocnice, žiaľ, Róbert zomrel.

„Škoda na aute bola vyčíslená na 450 eur, na reklamnom pútači 1500 eur,“ spresnila Mésarová. Polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Okolnosti dopravných nehôd sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu