Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Predvianočná tragédia v Glasgowe: Nákupy sa skončili smrťou, smetiari zabili 6 ľudí!

Vážna nehoda v Glasgowe Zobraziť galériu (7)
Vážna nehoda v Glasgowe (Zdroj: SITA)

GLASGOW – Pri vážnej dopravnej nehode v škótskom meste Glasgow zahynulo šesť ľudí a ďalších najmenej desať ich utrpelo zranenia, informovala britská televízna stanica Sky News.

Polícia zatiaľ len uviedla, že incident si vyžiadal "množstvo zranených a obetí". Smetiarske auto narazilo z dosiaľ neznámych dôvodov do davu ľudí, ktorí sa vydali do centra mesta na vianočné nákupy.

Vážna nehoda v Glasgowe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Na mieste zasahovalo niekoľko hasičských vozov, policajti a tiež šesť vozov záchrannej služby. Uzavreté boli aj okolité ulice. Policajný hovorca potvrdil, že došlo k "vážnej nehode" u George Square v Glasgowe. Žiadne bližšie podrobnosti neuviedol. Ako však dodal, nemajú žiadne náznaky, že by išlo o teroristický útok.

Aj podľa policajta Stewarta Carleho ide o obyčajnú dopravnú nehodu. "V súčasnej chvíli to nevyzerá, že by išlo o zločinný či úmyselný čin, potrebujeme ale čas na to, aby sme to mohli vyšetriť," dodal Stewart Carle. Podľa svedkov sa zrejme smetiarske vozidlo vymklo kontrole po tom, čo jeho vodičovi prišlo zle. Vodič vozidla je teraz ošetrovaný v nemocnici.

Vážna nehoda v Glasgowe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Britský premiér David Cameron na komunitnej sieti Twitter napísal, že je o incidente detailne informovaný a že "myslí na obete a zranených".Agentúra Reuters v tejto súvislosti pripomenula inú vážnu nehodu, ku ktorej došlo v škótskom Glasgowe pred viac ako rokom. Osem ľudí vtedy prišlo o život, keď sa na strechu preplneného miestneho baru zrútil policajný vrtuľník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu