Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nečudo, že ju nik nechce: Zavesili by ste si takúto Vondráčkovú na stenu?

Obraz, na ktorom je zvečnená Helena Vondráčková, sa na aukcii vydražil za smiešnych 1000 korún. Zobraziť galériu (5)
Obraz, na ktorom je zvečnená Helena Vondráčková, sa na aukcii vydražil za smiešnych 1000 korún. (Zdroj: Aukro)

BRATISLAVA - To teda dopadla! Helena Vondráčková (68) je u našich západných susedov považovaná za jednu z najlepších speváčok. Nie je preto žiadnym prekvapením, že sa stala akousi múzou pre mnohých umelcov. Jeden z nich ju zvečnil v roku 1968 na plátno. No nedopadlo to práve najlepšie. Speváčka sa totiž na seba absolútne nepodobá. Maliar sa teraz pokúšal svoje dielo vydražiť. Namiesto horibilnej sumy sa však musel uspokojiť so smiešnou tisíckou, čo je v prepočte asi 35 €. Vy by ste si ho kúpili?!

Tak toto nevyšlo! Helena Vondráčková patrí k najväčším hviezdam česko-slovenskej hudobnej scény. Inak tomu nebolo ani v minulosti. Nečudo teda, že sa v roku 1968 istý maliar rozhodol, že speváčku zveční na plátno. Vtedy však svoj obraz nepredal. Rozhodol sa tak až po dlhých 46-rokoch, keď pred pár dňami zavesil svoje dielo na aukčný portál. 

No jeho ponuka sa nestretla s práve veľkým úspechom. Hoci internetový predajca obraz opisuje ako krásny a podarený portrét Heleny Vondráčkovej, pravdou je, že speváčka sa na seba absolútne nepodobá. Pri pohľade na blond dievča s bujarou hrivou a širokým úsmevom na tvári by totiž len málokto tipoval, že ide o známu umelkyňu. A podobný názor mali zrejme aj kupujúci. Tí totiž za nevydarený počin boli ochotní zaplatiť len smiešnych 1000 korún (približne 35 €). A čo vy? Zavesili by ste si takýto obraz do obývačky?

Obraz, na ktorom je zvečnená Helena Vondráčková, sa dražil na istom internetovom portáli.
Zobraziť galériu (5)
Obraz, na ktorom je zvečnená Helena Vondráčková, sa dražil na istom internetovom portáli.  (Zdroj: Aukro)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu