Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vondráčková sa zrútila zo smrti svojej lásky: Kolaps na dovolenke!

Helena Vondráčková nemôže uveriť, že jej prvá láska už nie je medzi živými. Textár Zdeněk Rytíř zomrel v utorok v noci. Zobraziť galériu (5)
Helena Vondráčková nemôže uveriť, že jej prvá láska už nie je medzi živými. Textár Zdeněk Rytíř zomrel v utorok v noci.

NEMECKO - Nešťastná! Helena Vondráčková (66) si na tieto dni naplánovala dovolenku. Príjemné chvíle ale prerušila zdrvujúca informácia. Zomrel totiž textár Zdeněk Rytíř (†69). Ten nielen napísal pre speváčku niekoľko úspešných piesní, ale s ňou istú dobu aj žil. Bol dokonca jej prvou vážnejšou láskou. Niet preto divu, že blondínka sa po správe o jeho smrti zrútila a nebola schopná jediného slova.

Zdeněk Rytíř zomrel na infarkt v utorok v noci. Bol známym textárom, ale navyše práve on vymyslel názov Golden Kids pre trio, ktoré tvorili Václav Neckář, Marta Kubišová a Helena Vondráčková. Do poslednej menovanej sa pri spoločnej práci aj zamiloval. Pre blondínku to bola prvá veľká láska a vydržala štyri roky. „Chodil v koženom saku a mal dlhé vlasy, ktoré si odmietal ostrihať. Bol to síce plachý, ale tvrdohlavý chlapec,” prezradila o ňom v knihe Každá trampota má svou mez.

Aj po rozchode Vondráčková a Rytíř vychádzali naozaj dobre. Speváčka má dokonca stále odložené milostné listy, ktoré jej posielal. Správa o jeho smrti ju preto naozaj nepríjemne prekvapila. „Dovolali sme sa Helene do Nemecka, kde trávi dovolenku. Preto o infarkte Zdeňka Rytířa nevedela. Správa ju zastihla nepripravenú, neschopnú odolať náhlemu prívalu emócií. Najznámejšia česká Zlatá slávica sa zrútila a nebola schopná slova,” napísal web prásk.tv.

Výňatok z milostného dopisu Rytířa Vondráčkovej:

Zazemě je země z tvých písní
v zasvětě tvého hlasu
v zakráse tvého úsměvu

Je tam zaláska & já
a v propasti melodie
naše velkolepá civilizace utonulá
do posledního zaváhání
úplně a konečně popřená
konečně zbytečná

Ano toto je tedy pohrdání
ale ne marnotratné zuřivostí
jen oněmělé nesmírností volání
a jakoby každý jeho tón
dopadl na kliku
u dveří Jistoty

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu