Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mojsejová už v politike: Tajný biznis s Pavlom Ruskom!

Nora Mojsejová si včera tľapla s Pavlom Ruskom. Na stretnutí nechýbal ani Braňo. Zobraziť galériu (6)
Nora Mojsejová si včera tľapla s Pavlom Ruskom. Na stretnutí nechýbal ani Braňo.

BRATISLAVA – Jednou nohou v parlamente! Nora Mojsejová (53) včera popoludní dorazila spolu s manželom Braňom (43) do vily niekdajšieho televízneho magnáta Pavla Ruska (48). Dôvodom ich stretnutia v lukratívnej lokalite Strmé vŕšky bola podnikateľkina ambícia kandidovať v marcových voľbách.

Včera popoludní pricestovali manželia Mojsejovci z Košíc do Bratislavy. V hlavnom meste sa stretli vo vile Pavla Ruska. Dôvodom ich tajného mítingu bola podľa našich zistení Norina politická túžba. Ako sme totiž na topkách informovali, podnikateľka chce priniesť nový vietor do slovenského parlamentu.

Mojsejová síce pôvodne plánovala zozbierať 10 tisíc podpisov potrebných pre zaregistrovanie svojej Strany Slobodného Slova, nakoniec však z tejto myšlienky upustila. „Hoci sme ich mali už 9 220, nechcela som nechať nič na náhodu. Termíny boli príliš hraničné,“ vysvetlila podnikateľka dôvod, kvôli ktorému zmenila rozhodnutie.

Keďže to však myslí so svojim rozhodnutím vstúpiť do politiky vážne, prichádza s plánom B. Zistili sme, že sa dohodla s niekdajším šéfom ANO Pavlom Ruskom na tom, že jej prenechá svoju stranu. Laicky povedané: podnikateľka ju oživí. Existujúci subjekt už nemusí plniť žiadne termíny, v registri je už zapísaný.  S marcovou kandidatúrou preto nebude žiaden problém. „Zmenila som názov, sídlo a štatutárneho zástupcu. Ním som sa stala ja. Všetky potrebné dokumenty sa podávajú na Ministerstve vnútra,“ povedala nadšene Mojsejová, ktorá tak vypálila rybník všetkým neprajníkom.

 „Politológovi Horskému odkazujem, nech pozdraví Cicciolinu,“ smiala sa Nora. Narážala tým na odborníkove vyjadrenie z októbra, kedy podnikateľkinu chuť preraziť medzi zástupcov ľudu prirovnal k politickým ambíciám kontroverznej pornoherečky. Tá sa totiž v minulosti dostala do talianskeho parlamentu.

Detaily dohody medzi Košičankou a niekdajším televíznym magnátom samotná podnikateľka nekonkretizovala. „Oslovila som ho a on s mojím návrhom súhlasil,“ reagovala stroho Nora. Zaujímavé je, že Pavol Rusko ju v politických ambíciách podporoval už v októbri, keď sme ho v súvislosti s touto témou oslovili.

Podľa našich zistení Mojsejová zmenila pôvodný názov ANO na Strana Slobodné Slovo - Nory Mojsejovej. Politický subjekt má sídlo v Košiciach. Zostáva už len zaplatiť kauciu vo výške 16 600 eur do 10. decembra. Táto suma je potrebná na to, aby mohla kandidovať v marcových voľbách.

Napriek tomu, že na spomínané stretnutie s Pavlom Ruskom dorazila Nora aj s manželom Braňom, jeho samotného politika neláka. „Vstúpim tam až vtedy, keď bude Fedor Šrobár ministrom financií,“ smial sa Mojsej na mužovi, ktorý je vďaka množstvu alkoholových excesov neoficiálnym kráľom bratislavských večierkov. V roku 2005 napríklad „zaútočil“ na Sisu Sklovskú, ktorú potúžený pohárikmi chytal za prsia. Jeden z najväčších prešľapov však predviedol na recepcii po udeľovaní sošiek TOM. Pred istou dámou si vytiahol z nohavíc svoje mužstvo.

Ako sme sa od Braňa ďalej dozvedeli, jeho srdcovkou zostáva televízia. „Presne 15. marca budem mať o 20:00 na TV8 živú talkšou pod názvom Terapia Braňa Mojseja. Ľudia sa ma budú môcť spýtať hocijaké otázky. Prípadne mi aj vynadať. Nebudú žiadne obmedzenia,“ povedal najznámejší obyvateľ košického Pereša.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu