Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

FOTO prvej obete útoku v Londýne: Christine (†30) zomrela snúbencovi v náručí

Christine Archibaldová Zobraziť galériu (4)
Christine Archibaldová (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Kanaďanka Christine Archibaldová sa presťahovala z Britskej Kolumbie do Európy za svojím snúbencom. Snažila sa pomáhať druhým, no stala sa jednou zo siedmich obetí sobotňajšieho teroristického útoku v Londýne. Zasiahla ju dodávka na moste London Bridge.

VIDEO Teroristický útok v Londýne: Zahynulo 7 ľudí, padlo 50 výstrelov, traja útočníci

Sestra Archibaldovej snúbenca, Tylera Fergusona, napísala na Facebooku odkaz pre tlačovú agentúru Associated Press (AP), podľa ktorého boli obaja zaľúbenci práve na moste, keď dievčinu zasiahla dodávka útočníkov.

FOTO prvej obete útoku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Cassie Fergusonová Roweová uviedla, že jej brat Tyler držal Christine na rukách a zomrela mu v náručí.

Archibaldovej rodina v meste Castlegar v kanadskej provincii Britská Kolumbia už skôr vo vyhlásení uviedla, že Christine pracovala doma v Kanade v útulku pre bezdomovcov, potom sa presťahovala do Európy, aby mohla byť so snúbencom.

Jej rodina vyhlásila, že Christine "by nemala ani trochu pochopenia pre bezcitnú krutosť, ktorá zapríčinila jej smrť".

FOTO prvej obete útoku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Rodina požiadala ľudí, ktorí si chcú uctiť jej pamiatku, aby venovali svoj čas dobrovoľníckej práci alebo darovali peniaze útulku pre bezdomovcov a povedali tam, že "vás posiela Chrissy".

Štyria zranení Austrálčania

Austrálsky premiér Malcolm Turnbull dnes uviedol, že obeťami sobotňajšieho útoku dodávkou a nožom na moste London Bridge a v neďalekej nákupnej zóne Borough Market sa stali štyria Austrálčania.

Premiér spresnil, že dvaja Austrálčania, ktorých útočníci pobodali na krku, sa zotavujú. Candice Hedgeová sa lieči v londýnskej nemocnici St. Thomas' Hospital a Andrewovi Morrisonovi zašili stehmi rany a už je na ceste domov do Austrálie.

Candice Hedgeová
Zobraziť galériu (4)
Candice Hedgeová  (Zdroj: FB)

Turnbull uviedol, že vláda "má veľké obavy" o ďalších dvoch Austrálčanov. Premiér neposkytol podrobnosti o ich situácii či okolnostiach. Politik novinárom povedal: "Sme v kontakte s ich rodinami". A doplnil, že austrálske úrady sa snažia potvrdiť stav oboch ľudí.

Hedgeová pracovala ako čašníčka a dobodali ju, keď sa pokúšala ukryť pod stôl. Morrisona pobodali, keď vychádzal z baru, kde sledoval futbalový zápas Ligy majstrov.

Viac o téme: Christine Archibaldová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu