Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ostrá kritika priameho prenosu po útoku v Londýne: CNN vraj zinscenovala moslimský protest

CNN tvrdenia kritikov vyvrátila. Zobraziť galériu (3)
CNN tvrdenia kritikov vyvrátila. (Zdroj: Youtube/McSimonus)

LONDÝN - Priamy prenos z moslimskej demonštrácie po víkendovom teroristickom útoku v Londýne sa stal terčom kritiky. Televízia CNN údajne odvysielala zinscenovaný protest, aby moslimov zobrazila v sympatickom svetle. Americká televízia však takéto tvrdenia odmietla.

Kritici tvrdia, že televízia CNN usporiadala „falošnú“ moslimskú demonštráciu, ktorú potom odvysielala. Cieľom malo byť šírenie pozitívneho obrazu moslimov v médiách. Dôkazom je vraj video, ktoré nakrútil jeden z pozorovateľov priameho prenosu v uliciach Londýna. Skupina moslimov na ňom vyjadruje solidaritu s obeťami útoku.

Prvé FOTO útočníka v Londýne: Otec dvoch detí, o Abzovej (†27) radikalizácii úrady vedeli

Ostrá kritika priameho prenosu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/McSimonus)

Kamera zachytila, ako polícia demonštrantov pred televíznym štábom usmerňuje, kým zaujmú svoje stanoviská. Pred skupinkou stojí reportérka Becky Andersonová, ktorá sa pripravuje na rozhovor s demonštrantami. Tí radikálnym islamistom odkazujú, že Daeš prehrá a zvíťazí láska.

Ostrá kritika priameho prenosu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/McSimonus)

Video sa začalo šíriť sociálnymi sieťami s odkazom, že CNN vysiela falošné, zinscenované správy, uvádzajú zahraničné médiá. CNN však podozrenie kritikov odmietla s tým, že scéna bola zinscenovaná za účelom jej prípravy pre televízne vysielanie a médiá. „Tento príbeh je nezmysel,“ komentovala CNN konšpiratívne obvinenia kritikov. Podľa televízie ide o bežnú prax. Práve preto usmerňovala demonštrantov pred vysielaním polícia.

Viac o téme: KonšpiráciaCNNZinscenovaná moslimská demonštrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu