Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vzala si za muža teroristu z Londýna: Spoveď Britky (38) o pekle, ktoré nastalo po sobáši

Rachid Redouane a Charisse O'Learyová Zobraziť galériu (2)
Rachid Redouane a Charisse O'Learyová (Zdroj: SITA/AP/Metropolitan Police, FB)

LONDÝN - Žena, ktorá sa vydala za teroristu z London Bridge, tvrdí, že sa z neho po svadbe stal maniak, ktorý ju bil, zamykal a žiadal ju, aby nosila hidžáb. Charisse O'Learyová sa svojej priateľke zverila, že má pocit, ako by žila vo väzení, keď sa z nej Rachid Redouane (30) snažil urobiť "tradičnú moslimskú manželku".

Hrôzostrašné svedectvá z teroru v Londýne: VIDEO Útočníci bodali všade naokolo, činy hrdinov

"Pokúsili sme sa stretnúť na káve, ale zavolala mi a povedala:" Nemôžem," vysvetlila jej kamarátka s tým, že ju zbil aj na verejnosti, kopol, alebo jej nedovolil, aby odišla z domu. "Nechcel, aby pila alebo fajčila, chcel, aby nosila hidžáb, chcel tradičnú moslimskú ženu a Charisse taká nebola. Bola zábavná, spoločenská, rada pila aj fajčila. Je blondína, typická dievčina zo Západu. Ak si dala pohár vína, hodil fľašu o stenu," dodala.

"Zrazu mi začala hovoriť o všetkom tom násilí. Bola vystrašená, naozaj vystrašená. Bolo to kruté domáce násilie," vysvetlila kamarátka. Charisse sa jej podľa portálu mirror.co.uk zdôverila: "Mám pocit, že som vo väzení. Nemôžem jesť normálne jedlo, iba halal... cítim sa, ako by som sa vzdala všetkého v Británii pre nič." V inej správe jej napísala: "Včera večer ma kopol, pretože som mu vynadala. A v pondelok ma udrel do tváre."

Vražedné trio: Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane a Youssef Zaghba
Zobraziť galériu (2)
Vražedné trio: Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane a Youssef Zaghba  (Zdroj: SITA/AP/Metropolitan Police )

Charisse, matka 18-mesačnej Redouaneovej dcéry, sa s ním zoznámila v Londýne v roku 2010 a o dva roky neskôr sa zosobášili v Dubline. Mali tradičnú islamskú svadbu, po ktorej nasledoval obrad na úrade. Redouane sa však čoskoro vrátil do svojej rodnej krajiny Maroka, kde zostal 17 mesiacov a zradikalizoval sa. Po návrate do Írska sa podľa Charisse stali jeho názory "extrémnymi".

V apríli 2015 Charisse povedala svojim priateľom: "Zničil mi život. Som z neho chorá a mám depresie." Aj napriek tomu však s manželom zostala a presťahovala sa do Anglicka. Vďaka sobášu získal jej muž právo na pobyt v EÚ, s ktorým mohol požiadať o povolenie, aby mohol zostať v Británii po premiestnení z Írska. Írsko naviac spolu s Britániou tvoria samostatnú zónu voľného pohybu, ktorá v oboch krajinách zaručuje právo na pobyt, právo pracovať alebo prístup k verejným službám

Charisse bola jednou zo siedmich žien zatknutých po sobotňajšom krvavom útoku v Londýne, pri ktorom traja radikáli zabili sedem ľudí a desiatky zranili. Polícia vtrhla do jej bytu a odviezla ju. Neskôr bola prepustená bez obvinení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu