Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Po masakre v Paríži nové VIDEO: Islamský štát sa vyhráža, že zaútočí na New York

Zábery z videa
Zábery z videa (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Neexistuje "žiadna konkrétna či reálna hrozba" útoku na New Yorku, uviedol v stredu newyorský starosta Bill de Blasio. Reagoval tak na zverejnenie videozáznamu, v ktorom islamisti naznačujú, že ďalším potenciálnym terčom útokov podobných tým parížskym by sa mohlo stať práve najľudnatejšie americké mesto. Informovala o tom agentúra Reuters.

Mozog krvavých útokov v Paríži: Abdelhamid Abaaoud (28) terorizoval Európu, rodina sa zaňho hanbí

Ako starosta tiež uviedol, mesto sa nenechá zastrašiť. "Newyorčania nebudú žiť v strachu, ľudia by mali ďalej chodiť do práce, žiť svoje životy a užívať si najskvelejšie mesto na svete," dodal. Obyvateľov vyzval, aby aj naďalej robili všetko ako obvykle, avšak zároveň zostali v strehu. Informácie o konkrétnej hrozbe nemá ani newyorská polícia či americká tajná služba FBI.

"Niektoré časti videozáznamu nie sú nové, na videu je opäť povedané, že New York zostáva hlavným terčom pre teroristické útoky," uviedol newyorský policajný komisár Stephen Davis. "Aj keď v súčasnej dobe neexistuje konkrétna hrozba mestu, zostávame veľmi ostražití," dodal.

FBI prostredníctvom svojej hovorkyne uviedla, že zaznamenala informácie o videozázname, v ktorom sa hovorí o teroristických hrozbách New Yorku, a že všetko prešetruje.

Časť videa, ktorá sa týka New Yorku

Videozáznam, ktorý je dlhý asi šesť minút, zahŕňa okrem iného zábery, ktoré ukazujú samovražedného atentátnika, ako sa pripravuje na útok. Sú tam tiež zábery Times Square a ďalších častí Manhattanu obľúbených medzi turistami. Väčšina videá sú ale scény z Paríža a zábery prezidenta Françoisa Hollanda.

Islamský štát sa prihlásil k teroristickým útokom z minulého piatka v Paríži, pri ktorých pri streľbe a samovražedných útokoch v koncertnej sále, reštaurácii a futbalovom štadióne zahynulo 129 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu