Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Toto je samovražedná atentátnička (†26) z Paríža: Podľa matky jej vymyli mozog, dráma na VIDEU

Hasna AitBoulahcenová Zobraziť galériu (3)
Hasna AitBoulahcenová (Zdroj: Facebook)

PARÍŽ/LONDÝN - Pri stredajšom rozsiahlom sedemhodinovom zásahu v Saint-Denis, ktorý sprevádzala intenzívna streľba a výbuchy, zahynula aj samovražedná atentátnička, ktorou podľa polície bola Hasna Aitboulahcenová, sesternica mozgu celej krvavej drámy v Paríži Abdelhamida Abaaouda. Známi hovoria, že dievčina nemala žiadnych ozajstných priateľov, ale rada chodila do klubov, pila alkohol, fajčila a stretávala sa s množstvom mužov.

Mozog krvavých útokov v Paríži: Abdelhamid Abaaoud (28) terorizoval Európu, rodina sa zaňho hanbí

Amin Abou (26), ktorý býval neďaleko Hasny vo francúzskom pohraničnom meste Creutzwald, povedal, že mala zlú povesť. Chodievala sem pravidelne navštevovať svojho otca a podľa Amina ju bolo často vidieť v klube v Nemecku, ktorý je vzdialený iba 10 minút a majú tam oveľa lacnejší alkohol.

"Prišla sem pred dvoma alebo troma rokmi na dva mesiace. Nemala prácu, ani nebola na univerzite. Myslím si, že dokonca ani nedokončila školu. Milovala párty a kluby. Pila alkohol, fajčila a randila s množstvom rôznych mužov. Mala zlú povesť a veľa nápadníkov, ale nič vážne. Nemala žiadnych skutočných priateľov, len ľudí, na ktorých sa zavesila. Pravdepodobne mala veľa osobných problémov so svojou rodinou. Nechcela žiť s matkou a bola v detských domovoch. Má brata, ktorý je mentálne postihnutý. Vyrastala v Saint-Denis, vo veľmi zlej štvrti. A keď nemáte rodinu, je ľahšie zísť na zlé chodníčky," uviedol Amin pre portál MailOnline.

Toto je samovražedná atentátnička
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)


Iný známy, Mattius Jacques (24), povedal, že bola normálna. Nosila na sebe západné oblečenie, nikdy nie hidžáb. Nechodila do mešity, ani sa nemodlila. Nebola nábožensky založená, jednoducho žila úplne slobodne. Jej otcovi to údajne nevadilo. Ten síce chodieva do mešity často, ale nie je prísny. Hrá na gitaru a kedysi pracoval v továrni na automobily, no teraz je už na dôchodku. Hasnina matka trvá na tom, že jej "krásnej dcére" vymyl mozog syn jej sestry - Abdelhamid Abaaoud.

Bezpečnostný expert o útokoch v Paríži: Zmení sa pohľad na Blízky východ aj terorizmus

Extrémizmus, ktorý sa u nej začal prejavovať po tom, čo Francúzsko zakázalo nosenie burky, považovala kamarátka Khamissa (26) len za akúsi fázu, ktorú ju čoskoro prejde. Podľa Youssoufa Aitboulahcena jeho sestra nikdy nečítala Korán a nemala záujem o štúdium náboženstva. Večne len trčala na telefóne a sledovala Facebok alebo WhatsApp. Pokúšal sa ju presvedčiť, aby s tým všetkým prestala, ale ignorovala ho. Tvrdila, že nie je jej manžel, ani otec, tak nech ju nechá na pokoji.

Toto je samovražedná atentátnička
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Rodina Aitboulahcenovcov odišla z Maroka do Francúzska v roku 1973 a usadila sa v Paríži. Hasna sa narodila sa v roku 1989 v Clichy-la-Garenne a už v mladom veku sa začala schádzať s nesprávnymi ľuďmi. Svedkovia tvrdia, že pred tým, ako sa v jednej z budov odpálila, strieľala a kričala: "Pomôžte mi! Pomôžte mi!" Pravdepodobne tým mala nalákať políciu. Tá sa s ňou snažila rozprávať sa a pýtala sa: "Kde je tvoj priateľ?" "Nie je to môj priateľ," vykríkla v odpoveď. O niekoľko sekúnd neskôr sa pomocou výbušnín vo veste vyhodila do vzduchu. Explózia bola taká silná, že jej chrbticu našli až na ulici.

Viac o téme: Hasna AitBoulahcenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu