Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Traja mŕtvi, niekoľko zranených pri streľbe v USA: Útočník zabíjal pri interrupčnej klinike

Streľba pri interrupčnej klinike si vyžiadala tri životy Zobraziť galériu (7)
Streľba pri interrupčnej klinike si vyžiadala tri životy (Zdroj: SITA)

COLORADO SPRINGS - Americká polícia zatkla muža, ktorý spustil paľbu. Pri útoku nemenovaného ozbrojenca a následnej prestrelke s bezpečnostnými zložkami zahynuli dvaja civilisti a jeden policajt, deväť ďalších osôb utrpelo zranenia.

Po masakre v Paríži nové VIDEO: Islamský štát sa vyhráža, že zaútočí na New York

Streľba bola hlásená z okolia kliniky Planned Parenthood v meste Colorado Springs, v ktorej sa vykonávajú interrupčné zákroky. Inštitúcia je sčasti financovaná americkou vládou.

Streľba pri interrupčnej klinike
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Strelca zatkli, dráma trvala 5 hodín

Americká polícia zatkla muža, ktorý spustil paľbu. S odvolaním sa na úrad generálneho prokurátora a políciu o tom v noci nadnes informovala agentúra Reuters. Podľa skoršieho hlásenia mal muž so sebou do vnútra nemocnice priniesť "niekoľko tašiek" a ďalšie mal nechať vonku pred vchodom. Všetky podozrivé predmety preskúmali pyrotechnici, aby preverili, či sa v nich nenachádzajú výbušné materiály.

Streľba pri interrupčnej klinike
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Rukojemnícka dráma, ktorú ukončil až zásah polície, trvala päť hodín. Prostredníctvom správy na Twitteri to uviedlo mesto Colorado Springs. Hovorkyňa polície Catherine Buckleyová potvrdila, že medzi zranenými je päť policajtov.

Garrett Swasey
Zobraziť galériu (7)
Garrett Swasey  (Zdroj: SITA)

Coloradu už prežilo tragédiu

Colorado Springs leží sto kilometrov južne od Denveru, kde bolo v roku 2012 zastrelených v kine 12 ľudí a ďalších niekoľko desiatok ich bolo zranených. Páchateľa Jamesa Holmesa poslal tento rok súd na doživotie do väzenia.

Streľba pri interrupčnej klinike
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Podľa prvých informácií utrpeli zranenia traja až štyria ľudia, údajne ide o troch policajtov a jedného pacienta. Najmenej jednu osobu naložili do sanitky na nosidlách. Na mieste zasahujú aj elitné policajné jednotky.

Viac o téme: StreľbaSpojené štátyColorado Springs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu