Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Art Film Fest bude aj plný koncertov

Art Film Fest Zobraziť galériu (2)
Art Film Fest

Hoci je Art Film Fest oslavou filmového umenia, každoročne poteší aj fanúšikov dobrej muziky. Ani na jeho 19. ročníku, ktorý sa uskutoční od 17. do 25. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne, nebudú chýbať koncerty pod holým nebom i vo Festivalovej kaviarni. Všetky budú opäť zadarmo.

V nedeľu 19. júna privíta trenčianske námestie legendárneho českého hudobníka Michala Davida, ktorý má na konte už vyše tri desaťročia titul „Kráľ diskoték“. Na Art Film Fest zavíta s veľkou kapelou a fanúšikom ponúkne program, aký znel vypredanou pražskou O2 arénou pri príležitosti jeho vlaňajšej 50-ky. Tento koncert získal prívlastok „mejdan roka“ a trenčianske publikum prevedie hudobnou kariérou Michala Davida, jeho sólovej i muzikálovej tvorby. Koncert Michala Davida prináša na Art Film Fest Pilsner Urquell.

Hudba bude znieť Art Film Festom každý večer v trenčiansko-teplickej Festivalovej kaviarni. Úvodný sobotný večer bude patriť slovenskej skupine The Cellmates, ktorá nadviazala na tradíciu kvalitného rokenrolu 50. rokov minulého storočia, keď bolo z rokenrolu cítiť aj blues, gospel i country.

Od nedele bude mať muziku na Art Film Feste v réžii všestranný hudobník Oskar Rózsa. Osobne bude uvádzať každý koncert.

Nedeľný záver festivalového dňa spríjemnia stáli zberači hudobných ocenení Radio_Head Awards, hudobníci z kapely Billy Barman, ktorí návšteníkom ponúknu hravú zmes indie a rokenrolu.

Začiatok týždňa sa ponesie pod taktovkou džezmena Oskara Rózsu, ktorý vystúpi na Art Film Fest so svojim kvartetom. Predstavia sa v ňom známy hráč na bicie a perkusie Martin Valihora, na gitaru zahrá Andrej Karlík a na klavír Arpád Farkaš. A poslucháči sa môžu tešiť na lahodne namiešanú zmes džezových pochúťok a improvizácií.

V utorok rozospieva Art Film Fest špičková hudobnícka osobnosť českej scény, Ivan Hlas a jeho trio. Ivan Hlas napísal napríklad hudbu k filmom Šakalí léta, Jak si zasloužit princeznu a Báječná léta pod psa. Na konte má ocenenia za najlepšieho speváka roka i Českého leva za najlepšiu filmovú hudbu.

Stredajší večer bude patriť slovenskej hudobnej stálici, skupine Hex, ktorá už dve desaťročia zabáva príjemnou i vtipnou muzikou. Štvorica Ďuďo, Fefe, Yxo a Tybyke iste zahrajú fanúškom aj hity ako Chvíľu áno, chvíľu nie, Nikdy nebolo lepšie či V piatok podvečer.

Štvrtok očaria festivalové publikum domáci zvukoví cestovatelia, ktorí prerazili aj za hranicami - Longital. Vďaka Shininmu podmanivému hlasu, virtuóznej hre slákom na gitare Daniela Salontaya a použitím nevídaného elektronického nástroja je Longital jedným z najoriginálnejších zjavov slovenskej hudobnej scény.

Po Longitale sa po prvý raz na Art Film Fest predstavia Silné reči – vychýrená stand-up comedy šou pod vedením Jána Gorduliča a jeho hostí. Silné reči prináša 1. slovenská internetová televízia Huste.tv.

V piatok zakončí sériu festivalových koncertov vystúpenie skupiny Home Made Mutant, ktorú založil Maroš Hečko po rozpade známej kapely Free Faces. Akusticko-elektronický projekt zaujme svojou originalitou. Koncert Home Made Mutant & DJ Lixx prináša Rádio FM.

Koncerty vo Festivalovej kaviarni sa začnú každý deň o 21.00 h. Po hudobníkoch prevezmú pódium dídžeji. 

Sprievodný program 19. ročníku Art Film Festu:

Sobota, 18.6. – The Cellmates a DJ Steve - otvorenie Festivalovej kaviarne v Trenčianskych Tepliciach

Nedeľa, 19.6. – Michal David so skupinou – veľký koncert na námestí v Trenčíne

Každý večer naživo s Oskarom Rózsom

(Festivalová kaviareň, TT – Artfilmfest 2011)

Nedeľa, 19.6. – Billy Barman

Pondelok, 20.6. – Oskar Rózsa Kvartet

Utorok, 21.6. – Ivan Hlas Trio

Streda, 22.6. –  Hex

Štvrtok, 23.6. – Longital a Silné reči

Piatok, 24.6. –  Home Made Mutant a DJ Lixx – večer Rádia FM

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu