Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Odpoveď na znečistený oceán: VIDEO Takto funguje zázračná novinka ambicióznych inovátorov

Žeby konečne odpoveď na znečistené moria?
Žeby konečne odpoveď na znečistené moria? (Zdroj: Facebook)

PALMA DE MALLORCA - Dvojica inovátorov, ktorým záleží na životnom prostredí, vyvinula funkčný prototyp smetného koša. Nie však obyčajného, ide o kôš, ktorý filtruje akúkoľvek vodnú hladinu, aj tú morskú. Jednoducho nasáva odpadky a čistú vodu opäť vracia naspäť do zdroja.

Seabin, ako sa tento zázrak volá, pláva na povrchu vody. Je vybavený vodným čerpadlom, ktoré nasáva vodu a vťahuje všetky plávajúce nečistoty či tekutiny dovnútra. Dokáže zadržať všetky nečistoty vovnútri, prebytočná voda odteká cez dno koša zase naspäť. Tento proces je konštantný, Seabin môže byť v prevádzke 24 hodín denne, 7 dní v týždni a 365 dní v roku.

Trash Can for the Ocean

They were sick of seeing trash in the water, so they created "seabin" -- a trash can for the ocean. This is how it works.

Posted by The Weather Channel on 24. december 2015

Ide teda o automatizovaný odpadkový kôš, ktorý pritiahuje plávajúce odpadky, olej, palivo a čistiace prostriedky. Je určený pre vody v prístavoch, súkromné pontóny, vnútrozemské vodné cesty, jazerá či jachtárske kluby. Môžu ním byť dokonca vybavené luxusné jachty aj väčšie motorové člny. Teraz sa už len hľadajú dobrovoľníci, ktorí projekt finančne podporia.

Viac o téme: Smetný kôš do morskej vodySeabin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu