Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Barbora Rakovská napísala knihu pre deti

Obal knihy Hrebienok Zobraziť galériu (2)
Obal knihy Hrebienok (Zdroj: PR)

Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden slušne vychovaný hrebeň Hrebienok. Bol malý, mal desať vysokokvalitných zúbkov, aké vždy učešú bez šticovania a rozuzlia aj tie najzamotanejšie vlásky. Z obchodu na Šampónovej ulici si ho po dlhých dňoch samoty na hornej poličke odnieslo dlhovlasé blonďavé dievčatko Janka...

Takto sa začína knižka Hrebienok z pera známej moderátorky Barbory Rakovskej. Knižka je pre určená pre začínajúcich čitateľov, ktorým ilustrácie začlenené do textu pomôžu čítať s porozumením.

Hrebienok je pre deti od 6 rokov.
Pozve vás do mestečka Vláskovo. Práve sa tu chystá Sponkový ples. Zoznámite sa so zvedavým Hrebienkom, s nebojácnou kefôčkou Zuzôčkou či so sponkami Sofiou, Selenou a Sirénou.

No Vláskovo ukrýva aj jedno temné tajomstvo, ktorého sa boja všetci obyvatelia mestečka. Naši hrdinovia Hrebienok a Zuzôčka sa náhodou dostanú priamo na miesto činu a strašidelnú záhadu sa pokúsia vyriešiť.

Či sa im to podarí? Nebojte sa, deti, aj táto rozprávka ma šťastný koniec...

Ale pokračujme teraz v príbehu Hrebienok:

„Škoda, že ľudia nerozumejú hrebeňovej reči. Tak rád by som sa svojej novej majiteľke poďakoval, že si ma vybrala,“ povzdychol si Hrebienok, keď sa natriasal v krásnej darčekovej taške cestou do Jankinho domčeka. „Juj, ako sa teším na nových kamarátov, na nový domov,“ radoval sa zubáč.
„Sme doma, krásavec, vystupovať,“ vytiahla Hrebienka z tašky malá Janka. „Spolieham sa na tvoje šikovné modré zúbky, nemám rada, keď ma niekto šticuje,“ žmurkla naňho hnedým očkom a otvorila biely šuplík vo svojej ružovej kúpeľni.
„Zoznám sa s kefôčkou Zuzôčkou,“ ukázalo dievčatko s úsmevom na rozkošnú kefu.
„Správajte sa slušne a nerobte neporiadok,“ napomenula ich Janka s úsmevom. Potom položila Hrebienok vedľa Zuzôčky a zavrela šuplík.
Hrebienok sa poobzeral po svojom novom domove a už na prvý pohľad mu bol sympatický.
„Ahoj, ja som Zuzôčka. Raz-dva rozčešem všetky uzlíky vo vláskoch a vôbec neťahám. So mnou nevypadne ani jeden vlas!“ predstavila sa sebavedome kefa na vlasy.
„Ahoj, Zuzôčka, ja som Hrebienok. Síce som veľa vláskov nečesal, ale dúfam, že sa osvedčím a že ma nevyženiete,“ predstavil sa o niečo skromnejšie a podal Zuzôčke ruku, ako sa na správneho džentlmena patrí.
„Neboj sa, ešte sme z Vláskova nikoho nevyhnali. Poď, predstavím ťa ostatným,“ chytila Hrebienka za zúbok a namierila si to rovno do centra na promenádu.

 

Kniha Hrebienok sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>      

 -reklamná správa-

Viac o téme: Kniha Hrebienok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu