Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Politika a náboženstvo: Najčastejšie témy v spoločnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (9)
Ilustračné foto

Nenechajte nič na náhodu! Aj vám sa niekedy stalo, že ste sa dostali do debaty, pri ktorej ste ťahali za kratší koniec? Napravte to. Témy o politike a náboženstve patria k jedným z najčastejších, o ktorých ľudia komunikujú. Dostaňte sa do obrazu vďaka knihám 30 sekúnd politiky a 30 sekúnd náboženstiev. Teraz v akciovej ponuke - 50%.

30 sekúnd politiky - Steven L. Taylor
Iste máte aspoň zhruba jasno v najbežnejších politických výrazoch, ako napríklad pravičiar, ľavičiar alebo národniar. No vedeli by ste povedať, kto sú neokonzervatívci? A čo tak pojmy ako oligarchia alebo anarchosyndikalizmus? Všetci uznávame, že politika patrí k najčastejším a najhorúcejším témam spoločenských debát, ale koľkým z nás sa už stalo, že nás v politickej hádke nachytali, že nám chýbajú základy tej či onej politickej teórie a že iba tápeme dookola?

Kniha 30 sekúnd politiky vám aspoň trochu pomôže vyhnúť sa takýmto trápnym chvíľkam. Politickí teoretici rozličných farieb v nej dostali za úlohu jasne, neskreslene a vecne charakterizovať 50 najvychytenejších "izmov", "archíí" či "kracií", ktoré od čias aténskeho Perikla hýbu svetom.

Kniha opisuje vybrané politické teórie všeobecne prístupným spôsobom, každú asi tristo slovami na dvoch stranách, z ktorých jednu vždy venuje ilustrácii - výstižný obrázok dá niekedy čitateľovi viac ako dlhý a nudný novinársky rozhovor.

30 sekúnd náboženstiev - Russell Re Manning
Sikhizmuzs, luteranizmus, islam, judaizmus, špiritizmus? Iste ste už o nich čo to počuli, ale viete o týchto náboženstvách dosť na to, aby ste si nasýtili túžbu po osvietení alebo aby ste sa mohli zapojiť do spoločenskej debaty o rozmanitosti svetových náboženstiev? Kniha 30 sekúnd náboženstiev demystifikuje základné vieroučné princípy významných svetových náboženstiev, denominácií aj menej rozšírených siekt tak, aby ste sa s nimi mohli oboznámiť za pol minúty - na dvoch stranách s jednou ilustráciou.

Knihy 30 sekúnd politiky a 30 sekúnd náboženstiev si môžete zakúpiť až so zľavou 50% len v internetovom obchode iPark.sk. Ten si pre vás v spolupráci s vydavateľstvom Fortuna Libri pripravil novoročný výpredaj. Kompletnú ponuku akciových titulov nájdete TU>> Osobný odber po celej SR zdarma. Zľavy platia do konca januára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu