Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ministerstvo školstva v Holandsku má pod dozorom súkromnú islamskú univerzitu

Jet Bussemakerová
Jet Bussemakerová (Zdroj: Twitter)

BRUSEL/AMSTERDAM - Súkromná Islamská univerzita v Rotterdame sa nachádza pod osobitným dohľadom inšpektorov ministerstva školstva a kvalita prednášok na univerzite je predmetom prešetrovania. Uviedol to dnes holandský spravodajský server DutchNews.nl. Ministerka školstva Jet Bussemakerová bola predvolaná poslancami parlamentu, ktorí v rámci hodiny otázok chceli vedieť, či islamská univerzita nepredstavuje hrozbu pre spoločnosť.

Ministerka spresnila, že inšpektori prešetrujú spôsob, akým sa zavádza do praxe vízia univerzity o "občianskej a sociálnej integrácii" a preveruje sa aj prípadné financovanie univerzity zo zahraničných zdrojov. V prípade, že výskum ministerstva ukáže na potrebu nejakej intervencie, nebude ministerka podľa vlastných slov váhať s prijatím potrebných opatrení.

Právomoci ministerky zasiahnuť na tejto univerzite sú však obmedzené, pretože ide o súkromnú inštitúciu. Ministerstvo školstva však pracuje na legislatíve, ktorá zaistí, že aj súkromné vzdelávacie inštitúcie budú povinné zaistiť, aby si študenti boli vedomí svojej sociálnej zodpovednosti.

Rektor univerzity Ahmet Akgündüz má okrem toho zaručiť, aby sa jeho inštitúcia vyvarovala akýchkoľvek protizápadných a nedemokratických komentárov. Univerzita ponúka prednášky oficiálne uznaných kurzov islamskej teológie a pastoračnej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu